12:42
Як вибрати керамограніт для фасаду

Керамічним гранітом або керамогранітом називають штучний матеріал, який виробляється випіканням каолінової або іллітової глини під високим тиском при температурі близько 1200 °C. Спочатку керамограніт використовувався в промислових цілях в якості матеріалу для обробки підлоги і стін приміщень. Технології виробництва керамічного граніту удосконалювалися: йому навчилися надавати різних кольорів за допомогою окислів, створювати різні малюнки і включення, імітуючи природний граніт і мармур. Так керамограніт перетворився на чудовий обробний матеріал. І останнім часом все більшої популярності набуває обробка керамогранітом фасадів будівель.

В залежності від призначення, керамічний граніт можна розділити на кілька типів:

  • Технічний граніт - цей вид керамічного граніту використовується для обробки підлог приміщень або тротуарів. Непривабливий зовні, має чисто практичне призначення.
  • Глазурований керамічний граніт - альтернатива керамічній плитці. Через покриття граніту глазур'ю виглядає приємно, але і при цьому він стає більш схильним до зносу, як і звичайна керамічна плитка.
  • Полірований керамічний граніт - "мармур" для економних. Це керамограніт, відполірований до дзеркального блиску. Дешевший мармурової плитки і більш "стабільний" в роботі, але виглядає також вражаюче.
  • Сатинований керамічний граніт - вид граніту, на поверхню якого перед випалюванням наносять шар солей або воску. Після випалу поверхня отримує матовість без механічної обробки. Найбільш актуальне при укладанні в якості підлогової плитки.
  • Найдорожчий і складний у виконанні - структурований керамічний граніт. Це гранітні плити, на поверхні яких імітується натуральне дерево дорогих порід, натуральний природний камінь, шкіра та інші рельєфи.

Що ж вибрати для фасаду? Фасадний керамограніт сьогодні представлений найширшим розмаїттям керамогранітної плити. Залежно від фактури, товщини і квітів, керамічний граніт дещо відрізняється один від іншого за фізичними властивостями. Але в якості фасаду ці відмінності незначні. Для "користувача" керамічний граніт можна розділити за розміром плитки і за фактурою матеріалу.

Плитки керамічного граніту можуть мати розмір від 300х300 мм до 1200х800 мм. На окремих будівлях дрібні керамогранітні плитки можуть виглядати не дуже вдало, але з ними легше працювати. Плити керамічного граніту великого розміру складніше монтувати й транспортувати, але при цьому будівля, оброблене таким гранітом, виглядає більш монолітно.

Що стосується поверхні: фасад будівлі можна обробити будь-яким видом керамічного граніту, хоч з фактурою "під дерево", але не забувайте: матовий граніт або структурований граніт чудово збирає пил, кіптяву, пори плісняви та моху. Через пару років дорогущий фасад може "позеленіти" з північної сторони будівлі. Ідеальний варіант - полірований керамограніт. Він довго зберігає свій зовнішній вигляд і не вимагає практично ніякого обслуговування.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1481 | Додав: abel | Теги: структурований керамічний граніт, сатинований керамічний граніт, Технічний граніт, полірований керамічний граніт, глазурований керамічний граніт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]