11:51
Як вибрати ламінат: поради

Ламінат, все більше завойовує серця людей своїми перевагами. На відміну від паркету ламінат не вимагає такого догляду та обслуговування. Мало того ламінат менш токсичний, тому що складається з екологічно чистих продуктів.

Як вибрати якісний ламінат для дому? Задавшись цим питанням необхідно розуміти, що потрібно від якісного ламінату. Щоб визначити якість ламінату, продукт проходить обов'язкові випробування за 18 різними тестами. Тестування включає в себе перевірку ламінату на ударостійкість, затертість, звукоізоляцію, стійкість до вологи, подряпин і іншим впливам навколишнього середовища.

В більшості своїй, результати тестування ви можете побачити на маркуванні продукту. Також таку інформацію можна отримати у консультанта. Для прикладу давайте розберемо таку ознаку якості, як затертість ламінату.

У процесі проведення випробувань продукту, він (ламінат) піддається впливу шліфувального круга. Абразивна поверхня круга, щільно притискається до ламінату і здійснює обороти по своїй осі, тим самим завдаючи деструктивний вплив поверхневому шару ламінату. Зазвичай, сучасний ламінат витримує від 6 тисяч до 20 тисяч оборотів такого кола. Відповідно до результатів тесту, виробник наносить їх на маркування. Так для маркування використовуються три основних значення:

  • початкова фаза випробувань (починається з того моменту, коли з'являються перші ознаки руйнування покриття);
  • кінцева фаза випробування (в даному випадку знос складає близько 90-95% ламінату);
  • середнє значення за результатами випробування.

Деякі недобросовісні виробники, маркують результати тесту, не позначаючи стадію випробування, тим самим вводячи в оману споживачів. Існуючі норми, які ділять ламінат на категорії зносостійкості. Категорії зносостійкості ламінату:

  • № 21- домашнє приміщення зі слабким впливом. Для прикладу спальня.
  • № 22 - домашнє приміщення з середнім рівнем впливу (зал або дитяча).
  • № 23- домашнє приміщення з інтенсивним впливом на ламінат (кухня або передпокій).
  • № 31 - громадське приміщення з низьким ступенем впливу (кімната для зустрічей і прийомів).
  • № 32 - громадське приміщення з середнім впливом (робочі кабінети і офіси).
  • № 33 - громадські приміщення з підвищеним впливом (магазини, коридори).

Також при виборі ламінату варто загострити увагу на термін придатності виробу і не забувати про гідрофобію деяких класів продукту. Зазвичай покриття класу 23, 31, 32, 33, можуть без значних змін долати згубний вплив води до декількох годин, що не можна сказати про інші номери. Тому зверніть увагу на зазначені вище параметри якості.

Не дивлячись на боязнь води, ламінат можна мити вологою ганчіркою без всякого зазору совісті. Мити покриття такого роду з використанням різних лугів не рекомендується. При необхідності видалити сильні плями на покритті, можна з легкістю скористатися ацетоном.

Прийшовши в магазин за покупкою ламінату, перед вами відкриється значна маса різного виду пропозицій цього продукту. Різниця колірної гами і розміру, дозволить вам зробити зі своєю підлогою все, що душі завгодно.

Перед тим, як вибирати ламінат, вам необхідно визначитися з типом його кріплення. Не дивлячись на те, що кожен шановний себе виробник, вкаже можливий варіант збірки підлогового покриття, вам все ж варто коротко ознайомитися з їхнім різновидом. Так укладання ламінату своїми руками, плаваючим способом, являє собою збірку "шпилька в паз" або замком. Таке підлогове покриття збирається без підклеювання стиків. Не менш цікавий спосіб збірки покриття з проклеюванням стиків і швів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1418 | Додав: abel | Теги: ламінат, вибір ламінату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]