18:21
Як вибрати меблі в житло

Будинок - це саме те рідне місце, куди ми приходимо після важкого робочого дня, куди запрошуємо друзів і знайомих, де відпочиваємо і просто живемо. Природно, що дуже важливо як він буде обставлений, буде це тихе сімейне гніздечко, або квартира ловеласа?!

Квартира - мається на увазі, що в ній обмежений простір, яке залежить від кількості кімнат. Тому при виборі меблів в першу чергу слід враховувати розміри квартири. Отже, як вибрати меблі для своєї квартири?

Перед покупкою першої шафи або ліжка потрібно продумати, що ви хочете отримати від своєї квартири, для якої мети плануєте її використовувати, і в якому стилі плануєте оформляти.

Найпоширеніша помилка - це підбір меблів, як говориться - "на віки"! Природно, що кожному хочеться раз купити і на цьому все. Але час не стоїть на місці і кожній епосі відповідає свій дизайн меблів і квартир в тому числі. У цьому правилі дуже просто переконатися. Адже з часів Радянського Союзу минуло зовсім небагато часу, але потрапляючи в такі квартири, де не робився ремонт, і не змінювалася меблі, ми все одно відчуваємо дух старовини, і про це нам підкаже зовсім не скупчення пилу по кутах, а стиль дизайну меблів. Тому оновлювати ремонт в квартирі все ж доведеться, але зараз не про це ...

Отже, ви звернули увагу на розміри квартири. Якщо вони маленькі, то потрібно використовувати багатофункціональні меблі, які можуть розбиратися і перетворюватися з красивого дивана, наприклад, в двоспальне ліжко.

Пам'ятайте, щоб ви не робили в своїй квартирі, головне - це правильно поєднувати розстановку меблів з розмірами кімнат і їхнім цільовим призначенням. Найрозкішніше ліжко буде нерозумно виглядати в кімнаті, яка крім спальні, ще грає роль вітальні, так як широке ложе буде займати весь вільний простір. А якщо навколо нього втиснути святковий стіл, і ще покликати до кімнати гостей! Хоча в окремій спальні, та ще і в комплекті з гарнітуром, таке ліжко буде виглядати по-королівськи розкішно.

Оскільки ви господар квартири, то все ж краще вибирати меблі під замовлення. У такому випадку ви зможете всі свої побажання і фантазії втілити в реальність.

Сьогодні часто замість шафи замовляють окрему гардеробну. В першу чергу це данина сучасній моді, а з іншого боку, в такому випадку в кімнатах з'явитися більше вільного простору, так як вони не будуть захаращені великими шафами.

Для кімнати, та й квартири в цілому, треба намагатися підбирати меблі в одному кольорі і стилі. Якщо ви робите дверцята з характерними вензелями на ручках, то в іншій кімнаті звичайні круглі кульки будуть виглядати безглуздо. Це ж правило відноситься до матеріалу, з якого виготовляється меблі. Якщо ви замовляєте в одну кімнату дерево, а в іншу пластик, то таке поєднання буде вкрай негармонійно виглядати. Швидше за все, воно наштовхне всіх на думку, що у господаря банально закінчилися гроші, і він вирішив в такий спосіб заощадити.

Дуже важливо враховувати "рельєф" квартири. Так як меблі можна підбирати ще і залежно від того, з якого боку будинку (сонячного чи ні) ви живете. Темні і громіздкі меблі будуть наче нависати над вами, пригнічуючи вас. Тоді як світлі і теплі тони навпаки додадуть сил і наповнять будинок енергією.

Можна витримати всі меблі в стилі "модерн". Він, до слова, один з найпопулярніших в наші дні, тому що всі деталі таких меблів функціональні. Не варто також забувати про стару добру класику. Вона доречна в будь-якому місці, тоді як модерн не завжди сприймається людьми старшого покоління.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1582 | Додав: admin | Теги: як вибрати меблі в житло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]