17:24
Як вибрати штори для спальні: поради

Спальня в будинку завжди вважалася не просто черговий кімнатою, а місцем для відпочинку, місцем, де після важкого дня можна розслабитися і набратися сил. Тому атмосфера в цій кімнаті повинна бути особлива, яка розташовує до відпочинку. Для створення такої атмосфери, необхідно зручне ліжко, хороший матрац і хороша подушка, але й інтер'єр в спальні також важливий, тому на вікна варто звернути особливу увагу, а разом з ними і на вибір штор.

Підбір штор для спальні потрібно починати з тканини. Тканина повинна бути щільною, щоб крізь неї не проникали сонячні промені. Погодьтеся, приємного мало, коли з ранку (особливо це помітно в північній частині нашої країни), сонце світить прямо в очі і при цьому все ще хочеться спати. Звичайно, за допомогою штор повністю затемнити кімнату не вийде. Щоб повністю позбудеться від сонячного світла, вам допоможуть рулонні штори з блекаут шаром або жалюзі.

У доповненні до штор необхідно буде потурбуватися про пошук тюлю на вікно. Тюль потрібна не тільки як елемент декору, але при цьому вона повинна м'яко розсіювати денне світло.

Далі, потрібно звернути увагу на колір штор. Звичайно, вони повинні вписуватися в інтер'єр спальні. До вибору кольору необхідно підійти з усією відповідальністю. Атмосфера в спальні повинна мати у своєму розпорядженні все, що сприяє до відпочинку і сну, тому необхідно підбирати штори пастельних теплих кольорів (персиковий, рожевий, помаранчевий), або звернути увагу на трохи темні кольори (фіолетовий, бордовий, індиго). Однак не варто зупиняти свій вибір на яскравих і строкатих кольорах.

Тепер поговоримо про матеріал для штор. Для штор необхідно обирати натуральну тканину, тому що синтетична тканина може викликати алергію. З натуральних матеріалів можна вибрати льон, оксамит і шовк, також можливі варіанти зі змішаного матеріалу, але в такому випадку відсоток бавовни повинен бути не менше 75%.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1567 | Додав: admin | Теги: штори, спальня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]