18:39
Як вибрати штроборізи: поради

Ремонт своїми руками - справа відповідальна і копітка, але приносить масу задоволення: все зроблено за власним смаком. Одним з ключових моментів ремонту своїми руками є вибір інструментів, і без штроборіза тут ніяк не обійтися. Багато хто використовує в цьому випадку більш звичні інструменти - болгарку, перфоратор. Однак тим, хто задумав робити ремонт своїми руками, варто знати, що штроборіз має низку переваг перед ними: він збільшує швидкість роботи в два рази, він безпечніше і більш комфортний. Не забувайте, що перфоратор і болгарка мають зовсім інше призначення. Що потрібно знати для того, щоб при купівлі штроборіза не помилитися і придбати якісний і довгостроковий інструмент?

Призначення штроборіза

Штроборез іноді ще називають борозноробом, так як його основна функція - прокладати спеціальні штроби (канавки) на поверхнях різного складу для прокладання самих різних комунікацій. Він справляється і з цеглою, і з залізобетоном, і з вапняком, і навіть з каменем. Ґрунтується робота штроборіза на методі сухого розпилу. Коли може знадобитися штроборіз? Якщо необхідний монтаж системи опалення або водопроводу, а також електропроводки, штроборіз надасть неоціненну послугу.

Як вибрати штроборіз

Як же ж вибрати штроборіз, щоб під час ремонту своїми руками він не створював проблем, а надалі прослужив ще не один рік?

1. Визначтеся ще до походу по магазинах, який обсяг роботи належить виконати даному інструменту, і вирішіть, з яким матеріалом буде мати справу штроборіз.

2. Потужність двигуна штроборіза, а також кількість скоєних ним оборотів - це дві найголовніших характеристики штроборіза, на які варто звернути увагу при його покупці.

3. Прослідкуйте, щоб в комплект обов'язково входив патрубок, який з'єднується при роботі з пилососом і не дозволяє пилу і різним дрібним часткам, що відлітають при роботі, розлітатися по всій квартирі. Він забезпечує чистоту, комфорт і безпеку при роботі.

4. Уважно обстежте кожух, яким повинен бути закритий корпус інструменту. Він повинен бути міцним і без будь-яких деформацій, тому що він охороняє від осколків диска, який може розірватися.

5. Наявність муфти ковзання робить хід роботи більш плавним.

6. На деяких штроборізах встановлено електронний захист, який захищає інструмент від перевантажень і в разі перегріву автоматично вимикає його.

7. Максимально безпечним інструмент робить і система захисту, яка відповідає за блокування випадкового включення, повторного спуску і запобігає вібрації.

8. Уважно огляньте алмазні диски, які і здійснюють весь процес. Саме вони допоможуть відрегулювати товщину і глибину паза, так як відстань між дисками можна встановити самостійно. Можна використовувати в роботі як один диск, так і обидва. В останньому випадку ефективність і швидкість роботи буде збільшена вдвічі.

Виробники штроборізів

Придбати штроборіз можна в будь-якому спеціалізованому магазині. Вибирайте інструмент, який пропонують кращі виробники: Hitachi, Prorab, Sparky, Bosch, Makita та інші. Інструменти даних виробників порадують своєю якістю і повною відповідністю всім правилам безпеки.

Як відомо, прокладка комунікацій - справа дуже клопітка, довга і нудна, якщо тільки під рукою немає штроборіза. З цим інструментом всі види робіт будуть швидкими і легкими: за допомогою нього можна не тільки перенести електропроводку, але і прокласти каналізаційні труби і обробити натуральний камінь.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1478 | Додав: abel | Теги: купити штроборіз, вибір штроборіза, штроборіз, ремонт своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]