18:36
Як вибрати стелі, що підшиваються

Питання з вибором стелі в більшості своїй складності не представляє. Головне, вирішити, щоб ви хотіли бачити у своїй квартирі у себе над головою.

Для початку, давайте розберемося в різновидах стель. Розрізняють основні і підвісні стелі. Основні стелі являють собою штукатурену поверхню під фарбування або обклеювання. Підвісні стелі діляться на натяжні, касетні, рейкові, панельні і стелі, що підшиваються. Розрізняють також дизайнерські й декоративні стелі. Перш ніж затіяти ремонт стелі своїми руками, детально ознайомтеся з кожним різновидом.

Розглянемо такий різновид стель, як підшивні. Перш ніж зупинити на них свій вибір, необхідно зрозуміти, що вони з себе представляють. Отже, стелями, що підшиваються, називаються конструкції, в яких несучі елементи кріпляться безпосередньо до перекриттів, а не підвішуються. Таке розташування скорочує проміжок між перекриттями та елементами каркаса, що, в свою чергу, визначає висоту стелі. Це вигідно використовувати в малогабаритних приміщеннях. Також, простір між стелею та перекриттями можна заповнити шумоізоляційним матеріалом або утеплювачем.

Крім того, монтаж стелі,що підшивається, проводиться "сухим способом", не вимагає спеціальних навичок та інструментів. За допомогою таких стель легко сховати нерівності й інші дефекти стельової поверхні. Така конструкція не вимагає попередньої підготовки стельової поверхні. Цей різновид стельового покриття - ідеальний варіант для дерев'яного будинку, застосовується в будівництві літніх веранд і мансард. В якості матеріалів використовуються ДСП, МДФ, гіпсокартон, рейковий метал, пластикові і декоративні панелі.

Вибір стель повинен бути доцільним і виправданим. Необхідно звернути увагу на вагу конструкції, на її єдність і сумісність. Краї і товщина монтованих панелей повинні бути ідеально рівними, інакше згодом можуть з'явитися щілини та інші деформації стельового покриття. Іншим параметром вибору є рівень вологостійкості матеріалу, який ви збираєтеся підшивати. Якщо це туалет, ванна кімната або кухня, то вибираємо матеріал з підвищеним рівнем вологостійкості. Це може бути вологостійкий гіпсокартон, МДФ зі спеціальним покриттям і протимікробним наповнювачем. Такий матеріал не тільки не схильний до вологи, але і стійкий до грибкових мікробів.

Серед численних переваг стель, що підшиваються, можна відзначити їхню екологічність, міцність, відмінні експлуатаційні характеристики, зручність монтажу і простоту ремонту. Крім того, вони не вимагають спеціалізованого догляду.

В цілому, на питання "Як вибрати стелі, що підшиваються?", можна відповісти просто - слід орієнтуватися на свій смак і гаманець. Справа в тому, що для даної конструкції стель можна підібрати практично будь-який матеріал, як за ціною, так і за якістю, а також врахувавши дизайнерські можливості.

Економічною, практичною і модною може бути обробка деревом. А от обробка дизайнерськими панелями значно дорожча і вимагає руки справжнього професіонала, так як їх кріплення вимагає спеціалізованих інструментів, досвіду і знань.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1447 | Додав: abel | Теги: підшивні стелі, підвісні стелі, стелі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]