11:56
Як встановити пластикове ПВХ вікно самостійно

Насправді, установка пластикових вікон ПВХ, мало чим відрізняється від установки дерев'яних вікон. Робота з установки вікон не надто трудомістка, але вимагає серйозного підходу і найменших навичок у проведенні ремонтних робіт своїми руками.

Якщо ви вирішили зробити ремонт своїми руками, але сумніваєтеся у своїх силах, то краще запросіть професіоналів, які без особливих турбот, легко і швидко встановлять вам вікна. Якщо ви все-таки зважилися встановити пластикове ПВХ вікно своїми руками, тоді ця стаття вам сильно допоможе.

Розглянемо технологію процесу установки пластикових вікон ПВХ своїми руками:

  1. демонтаж старого вікна;
  2. підготовка віконного отвору до установки ПВХ вікна;
  3. установка нового пластикового вікна і віконної рами;
  4. установка відливів, підвіконь і укосів;
  5. установка склопакета, кріплення стулок і герметизація вікна.

Тепер перейдемо до проведення безпосередніх робіт. При установці пластикового вікна своїми руками вам не обійтися без асистента (помічника). Почнемо роботи з демонтажу старих вікон і віконних рам. При демонтажі старих конструкцій, вам навряд чи вдасться зберегти їхню конструктивну цілісність, тому для їх зняття можна скористатися великим спектром підручних інструментів.

Після зняття рам і віконного каркаса, також зніміть старі і непотрібні відливи і підвіконня. Після того, як віконний проріз очищений і підготовлений до монтажу пластикового ПВХ вікна, ми переходимо до другої стадії.

З нового пластикового ПВХ вікна, зніміть стулки і витягніть склопакети. Після цього підготовлена, гола рама вставляється у віконний проріз. Дана процедура є основоположною. За допомогою асистента вирівняйте нову раму у віконному отворі. Зафіксуйте раму за допомогою клинів і анкерними болтами або монтажними пластинами прикрутите до віконного прорізу.

При установці віконної рами в проріз, зверніть особливу увагу на те, щоб рама була встановлена рівно. Рама повинна встановлюватися, як по вертикалі, так і по горизонталі по рівню, а не по віконному прорізу. Найчастіше рівності віконних прорізів залишається тільки співчувати.

Отримані зазори між віконною рамою і віконним прорізом акуратно і рівномірно закладаємо монтажною піною. Піна повинна по максимуму заповнити всі порожні порожнини і щілини. Надалі, піна буде грати роль доброго ізолятора і нести додаткову кріпильну функцію.

Після цього встановлюємо відлив. Дана робота не складе труднощів.

Тепер можна переходити до установки підвіконня. Як це зробити своїми руками? Заміряємо розмір отвору під підвіконня. Вирізаємо за вимірами ту конфігурацію підвіконня, яка вам необхідна. Після цього під віконну раму вставляємо підвіконня і фіксуємо. Якщо щілина під підвіконням кілька сантиметрів, то її необхідно ретельно запінити. У разі якщо щілина велика, то простір під підвіконням зашпаровується розчином цементу, або цегляною кладкою.

У випадку, коли ПВХ вікно, що монтується, виходить на балкон, то можна замість відливу з іншого боку, також встановити підвіконня.

Не забуваємо після всього цього, ще раз запінити всі щілини і отвори, в тому числі і з зовнішнього боку. Дана робота, безпосередньо позначиться на теплозберігаючому ефекті вікна, особливо в зимовий час.

Основна частина робіт з установки пластикових вікон ПВХ своїми руками завершена. Тепер для додання вікну естетичного і закінченого вигляду, встановлюємо укоси. При установці укосів, можна вдатися до візуальних хитрощів. Так укіс встановлений під кутом, буде давати ефект більшого, ніж насправді вікна і віконного отвору.

Закінчуються всі роботи з установки пластикових ПВХ вікон своїми руками, кріпленням, регулюванням, монтажем різної фурнітури і вставленням склопакетів в рами.

Якщо все встановлено правильно, то нові пластикові ПВХ вікна, при правильному обслуговуванні, будуть радувати вас теплом і затишком дуже довгий час.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1498 | Додав: abel | Теги: встановити ПВХ вікно, Як встановити пластикове ПВХ вікно , самостійно встановити ПВХ вікно, самостійно встановити пластикове ві, вікно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]