17:48
Як встановити пральну машину, щоб не затопити сусідів?

Сьогодні наше життя вже немислимо без деяких побутових приладів, і пральна машина - в їхньому числі. Її придбання обумовлено лише однієї невеликої складністю: після того, як вам доставлять техніку, необхідно її встановити. Як це правильно зробити?

Рішення, яке вам необхідно ухвалити ще на стадії покупки - це чи встановлювати пральну машину самостійно або ж звернутися за допомогою до фахівців. Уважно прочитайте умови гарантії - якщо після самостійної установки приладу вона перестане бути дійсною, навряд чи варто вдаватися до "самодіяльності". Якщо ж такої умови немає, то можна спробувати обійтися своїми силами. Встановлення пральної машини - процес не такий вже складний і спеціальних навичок не вимагає. Однак необхідно дотримуватися певних заходів безпеки, оскільки ви маєте справу з електроприладом. Неправильна установка може призвести як до удару струмом, так і до затоплення сусідів.

До установки - і навіть ще до покупки - пральної машини ви повинні зробити необхідні заміри габаритів: переконатися, що обраний вами прилад поміститься там, де ви вирішили його розташувати. Найкраще залишити невеликий запас.

Безпосередньо перед установкою переконайтеся, що ви зняли з машини всі транспортувальні деталі. Це те, що допомагає доставити агрегат додому в цілості й схоронності, - болти, скоби, бруски. Якщо раптом включити машину, не видаливши ці болти, вона запросто може зламатися... І тоді вже без допомоги фахівця не обійтися - доведеться викликати майстра з ремонту пральних машин.

Слід подбати і про те, щоб прилад був правильно підключений до електроенергії, тобто підключений до розетки із заземлюючим контактом. Обов'язкова наявність встановленого пристрою захисного відключення (ПЗО), але його якраз самостійно краще не встановлювати.

Підключаємо прилад до води - як правило, мається на увазі холодна вода. Зустрічаються моделі, які підключаються і до холодної, і до гарячої води, однак в останній, як правило, міститься багато іржі, і через це техніка знову-таки може вийти з ладу. І якщо ви не хочете незабаром шукати, хто займається ремонтом пральних машин, краще не експериментувати і обмежитися підключенням до ХВП. Не забудьте встановити фільтр очищення води - він захистить прилад від піску та іржі.

Ще один етап - пристрій водовідведення. Радимо безпосередньо підключати водозлив до каналізації, через сифон. Підключати водозлив до раковини або ванни допускається тільки в крайніх випадках, тому що в процесі експлуатації викликає безліч складнощів.

Заключний етап підключення приладу - його запуск, для початку "вхолосту". Це означає, що ви не завантажуєте білизну, але засипаєте порошок, який зможе очистити машину від технічних залишків. При цьому ви контролюєте, наскільки швидко барабан заповнюється водою, як відбувається віджимання, чи правильно зливається вода і нагрівається вона. Якщо все гаразд - пристрій готовий до експлуатації!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1447 | Додав: abel | Теги: встановити пральну машину, Як встановити пральну машину, пральна машина, встановлення пральної машини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]