20:19
Які шпалери поклеїти у вітальні

Вітальня - це центральна кімната в будь-якому житлі. Тут приймають гостей, проводять вечори, вирішують важливі питання на сімейній нараді або відзначають веселі свята. Ця кімната повинна бути затишною і подобатися всім мешканцям будинку, адже невдалий інтер'єр здатний затьмарити будь-яке сімейне свято і навіть в самі радісні дні зіпсувати настрій. Ось чому зовнішній вигляд вітальні має величезне значення.

Головним способом оздоблення стін є шпалери і, незважаючи на велику кількість інших оздоблювальних матеріалів, вони залишаються популярними. Шпалери для вітальні повинні бути практичними і не дуже світлими. У вітальні домочадці проводять більшу частину свого часу і занадто світлі шпалери можуть піддаватися забрудненню. Краще всього купити шпалери бежевих або сірих тонів. Крайнощі, на кшталт чорних або білих шпалер, не допустимі. Також одяг для стін повинен бути довговічним і стійким до негативних впливів. Дуже важлива ще й екологічність шпалер, адже в кімнаті, яка практично постійно наповнена людьми, не повинно бути небезпечних матеріалів, здатних вплинути на здоров'я.

Дуже добре, якщо шпалери будуть "дихаючі", тобто здатні пропускати повітря і не затримувати вологу, що може призвести до розвитку цвілі і грибка. Це видовище точно не покажеш гостям, та й самим господарям на темні плями на стінах дивитися неприємно. Намагайтеся вибирати матеріал для шпалер, які не накопичують електричний заряд. На стінах з такою обробкою менше збирається пил і мікрочастинки бруду.

Чудово підійдуть для вітальної кімнати вінілові шпалери, особливо шовкографія. Це різновид вінілових шпалер, при виробництві яких верхній шар нагрівається і піддається обробці тисненням. Шовкографія може імітувати такі матеріали як шовк і натуральна шкіра. Така обробка зробить кімнату шикарною. Грані тиснення грають на сонці і при штучному освітленні, таке видовище умиротворяє і приносить спокій. Шпалери з вінілу міцні і володіють еластичністю. Вони водонепроникні, тому їх можна очищати вологою тканиною.

Захват і здивування викличуть стіни вітальні, оброблені велюровими шпалерами. Це текстильні шпалери, при виготовленні яких на основу з паперу наноситься спеціальний ворс. Такі шпалери виглядають дуже незвично і затишно, бархатиста фактура притягує погляди і не набридає. Цей матеріал оздоблення стін довговічний, має гарну звуко- та теплоізоляцію, а також стійкий до дії ультрафіолетових променів. Але таке оформлення вимагає особливого догляду і нестійке до вологи. Так що чистити велюрові стіни доведеться пилососом і м'якою сухою щіткою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1666 | Додав: abel | Теги: шпалери, меблі для вітальні, Оформлення вітальні, поклеїти шпалери, шпалери для вітальні, Вітальня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]