15:30
Який диван поставити на кухні?

Диван на кухні здатен значно прикрасити це приміщення, перетворивши його з місця, де просто готують їжу, на комфортну вітальню та столову кімнату. Щоправда такий інтер’єр не назвеш стандартним, тож і м’які меблі для нього підібрати буде складніше. Давайте розглянемо, яка модель здатна зробити кухню комфортнішою та затишнішою.

Який диван підійде для кухні?

Відповідь на це питання залежить від того, для який цілей на кухні встановлюється даний предмет. Якщо диван буде використовуватись як спальне місце, то свій вибір слід зупинити на моделях, що розкладаються. Великий вибір можна знайти в магазині Дивани для Нірвани. Особливу увагу можна звернути на модель Дельфін. Така конструкція вважається найбільш оптимальною для кухні.

Диван може використовуватись в якості доповнення до стільців або їх альтернативи. У такому разі підійде кутова чи пряма модель – в залежності від того, де вона буде стояти. Якщо дозволяють розміри приміщення, можна придивитись до напівкруглих моделей, які будуть гарно виглядати поруч з овальним столом.

Каркас та оббивка

Дорогий, проте найпрактичніший вибір – диван з дерев’яним каркасом (з дубу, буку, берези чи сосни). Деревина має бути обробленою спеціальним розчином для захисту від вологості. Це дуже важливо для кухонних меблів, де часті перепади температур та висока вологість.

Що стосується оббивки, слід обирати такий матеріал, за яким буде простіше доглядати. Дорогим, але практичним рішенням є диван з шкіряною оббивкою. Крім того, що шкіра красиво виглядає, вона не вбирає в себе пил та бруд. Але і вона має недоліки. Так, влітку на шкіряному дивані може бути жарко, а взимку, навпаки, холодно.

Якщо шкіряний диван не підходить, можна звернути увагу на суміш бавовни та поліестеру, флок, шенніл або жаккард.

Що стосується наповнювача, то краще вибрати модель з пінополіуретану, який, на відміну від поролону, прослужить довше.

Кольорова гама залежить від інтер’єру приміщення та смаків власників. Якщо не можете визначитись з відтінком, зверніть увагу на такі універсальні кольори: біли, сірий, бежевий.

Де встановити?

Ось кілька рекомендацій, де на кухні можна встановити диван.

  • Стандартне рішення – диван з обіднім столом навпроти кухонного гарнітуру.
  • В квартирі-студії або в кухні, що поєднана зі столовою, м’які меблі можна використати в якості роздільника та встановити на межі між зонами.
  • В просторій кухні диван встановлюється окремо від обідньої зони, біля вікна чи стіни. У цьому разі він використовується для відпочинку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1375 | Додав: admin | Теги: кухня, диван | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]