14:43
Який насос найкраще встановити в басейні: поради

Коли вдалося спорудити власний басейн на ділянці, починається пошук необхідних пристроїв для забезпечення циркуляції і очищення води. Це не таке просте завдання, адже пропозиція на ринку величезна, а вибрати дійсно якісний і надійний апарат без додаткових знань неможливо.

Число насосів, необхідних для басейну, залежить від його конструкційних особливостей і місткості. Для каркасних і надувних моделей цілком достатньо буде одного. Стаціонарні споруди, призначені для цілорічної експлуатації, потребують декількох насосів. Кожен з них буде виконувати конкретну опцію. Чим більше в басейні релаксаційних зон, тим більше насосів потрібно для забезпечення їхньої функціональності.

У сучасних басейнах можуть застосовуватися такі типи насосного обладнання:

  • зважених;
  • циркуляційні;
  • фільтруючі;
  • теплові.

Циркуляційні моделі - оптимальний варіант для споруд великої місткості. Вони здатні підтримувати рух водної маси по всьому об'єму.

Останнім часом набули великого поширення фільтр-насоси. Виробники каркасних моделей комплектують ними свої вироби. Установку потрібно просто зібрати за схемою, яка додається, і в міру необхідності міняти фільтруючий елемент. Він може бути картриджним і пісочним.

Пісочні насоси для басейнів застосовуються сьогодні значно частіше. Коштують такі дешевше, але мають один недолік: вони здатні очищати воду тільки від частинок певного розміру. Картриджне обладнання в цьому плані більш функціональне, оскільки воно здійснює очищення води від будь-яких забруднень.

Дещо відокремленою групою обладнання є теплові насоси. Ці агрегати відрізняє багатофункціональність. Вони не тільки пересувають і чистять воду, але і підігрівають її до комфортної температури.

При виборі насоса для басейну один з обов'язкових критеріїв - потужність. Продуктивності обладнання повинно бути достатньо для перекачування потрійного об'єму води. Знаючи кубатуру споруди, дуже просто підібрати агрегат потрібної потужності. Виробники завжди вказують в документах, скільки кубічних метрів модель здатна перекачати за годину. При виборі також необхідно звертати увагу на шумові характеристики обладнання. Занадто гучний мотор може зіпсувати всі приємні враження від купання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1385 | Додав: abel | Теги: насосо для басейну, басейн, насос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]