13:45
Японський сад і правильний дизайн ділянки

Японський сад і правильний дизайн ділянки

Жителі Японії дуже дбайливо ставляться до природи, так як саме на цій основі створена їхня культура. У кожному сезоні, в будь-яких природних явищах вони бачать відображення людських життів. Вони можуть довго споглядати природні ландшафти і ніколи не втомляться захоплюватися ними. Почуття дбайливості, яке вкладається в кожного жителя Японії з дитинства, залишається з ним на все життя.

Завдяки цьому японці добре розвинулися в сфері садівництва та квітникарства. У них змогла вкоренитися традиція, відтворювати природні ландшафти. Вони це роблю так, що їхні природні шедеври схожі на іграшки. Найчастіше вони відтворюють такі ландшафти біля будиночків, і називається це "о-нива", що в дослівному перекладі означає "сад" і "двір", а префікс "о" - має значення - миле серцю. Саме такий дизайн ділянки люблять японці.

Звідки беруть свій початок традиції японського саду?

Таємниця відтвореної японської культури полягає в тому, щоб милуватися тим, що не бачить око і вслухатися в те, що не чує вухо.

Великий вплив японців справила секта буддистів під назвою дзен. Сади, яким були оточені храми і монастирі, висловлювали розуміння природної мови. Ці сади зовсім не призначалися для прогулянок і розваг, вони були споруджені для гармонії, щоб потрапивши в такий сад, людина могла відірватися від суєтного світу.

Головні елементи японського саду

  1. Вода. Її уособлюють невеликі водойми, з химерними формами, каналами, струмки з побудованими над ними дивовижними дерев'яними містками.
  2. Камінь. Найбільше переважають тут валуни, оброслі мохами і які мають незвичайну форму. Тут можуть бути навіть нагромадження каменів, витончено укладені разом.
  3. Дерево. Кожне дерево і квітка мають свою символіку. Хвойні дерева уособлюють силу, стійкість, довголіття. Іва є уособленням жіночності, витонченості і скромності. Бамбукові дерева - душевну чистота і розум.

Чудові квіти дикої сливи символізують стійкість, непохитність і чистоту. Їхній сік зберігається навіть у найлютіші зими. Хризантема символізує скромність, жіночі переваги і цнотливість, а квітку ірису вважають символом войовничості і мужності. Вони є невід'ємною частиною будь-яких свят, які влаштовують для хлопчиків. Так можна ще довго перераховувати всі символи японського саду.

Головне те, що будь-який японський сад - це простір для людської уяви, нові вікна в іншу реальність. І в цей же час ці сади залишаються надзвичайно красивими садами, де людина невпинно буде милуватися красивими дарами природи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 870 | Додав: abel | Теги: сад, дизайн, Японія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]