18:49
Карниз (гардини) для штор: сучасні види та різновиди, які обрати

Якщо ви заїхали в нову квартиру або просто вирішили змінити своє житло, в більшості випадків, ви неодмінно будете встановлювати або змінювати гардини (карнизи) для штор. На сторінках сайту http://zhytlonews.com/, ми розповімо вам про те, як вибрати карнизи (гардини), кріплення для карнизів (гардин) і встановити їх своїми руками.

Перед тим, як ми приступимо до вибору та встановлення карнизів для штор своїми руками, вам варто подбати про наявність певного інструменту:

  • викрутка;
  • дриль;
  • ножівка (для відрізання карниза);
  • будівельний рівень;
  • олівець;
  • лінійка;
  • дюбелі і шурупи;
  • рулетка.

Вибір карниза для штор, безпосередньо обумовлюється тим, що ви хочете в результаті отримати. Для кожного типу інтер'єру квартири, вам підійде той або інший різновид карниза.

Типи карнизів: телескопічний карниз

Такий тип карниза, часто має круглу форму і незначний діаметр. Карниз протягується в отвори в шторах і кріпиться до вікна в результаті сили телескопічного збільшення (розсування). Виготовляється такий карниз з різних порід дерева, пластику або металу.

Для кріплення телескопічних карнизів, в основному використовують шурпи-милиці, клеяться гачки, кронштейни на шурупах.

Круглий карниз

Круглий карниз, являє собою, декоративну поперечину, діаметром від 15 до 40мм, яка не закривається шторою і на яку вішаються спеціальні кріплення у вигляді кілець. Кріпляться такі карнизи до стель або стін. Карниз складається з металу, дерева, або пластика і може бути оброблений різними декораціями.

Для кріплення круглих карнизів використовують спеціальні (ідуть у комплекті) профілі, які монтуються до стін або стель.

Шинний карниз (декоративний шинний карниз)

До шинних карнизів, в основному відносять, спеціальні пластикові, або металеві системи з жолобками під кріплення штор. Такі карнизи бувають однорядні (для одного ряду кріплень) або багаторядні (для декількох рядів кріплення). Кріплення таких карнизів можливо, як до стіни, так і до стелі.

Декоративні шинні карнизи, відрізняються від звичайних, різними видами декоративних і дизайнерських "наворотів".

Шинні карнизи кріпляться до стін і стель в основному за допомогою гвинтів, що йдуть в комплекті, а декоративні шинні карнизи, на спеціальні профілі. Після того, як ви визначилися з типом карнизів, можна переходити до процесу їхньої установки своїми руками.

Перед тим як встановлювати карнизи для штор своїми руками варто переконатися, що обраний тип карниза при установці не буде заважати функціонуванню вікна, а штори не будуть зачіпати ручки вікна і підвіконні батареї. Якщо карниз трохи більше, необхідного розміру, його можна легко вкоротити з використанням відповідного типу ножівки.

Як встановити карниз для штор на стіні своїми руками?

Озбройтеся рівнем, лінійкою, олівцем і викресліть рівну, горизонтальну лінію на місці кріплення карниза. Також за допомогою олівця, нанесіть позначки в місцях кріплення кронштейнів і кріплень для карниза. З використанням дрилі, просвердліть отвори в поверхні стіни. Прикрутіть кронштейни (кріплення) для карнизу. Вставте карниз в кронштейни (вже з пристосуваннями для підвішування штор), вирівняйте його і зафіксуйте. Карниз на стіні встановлений, можна вішати штори.

Як встановити карниз для штор на стелі своїми руками?

В даному випадку, все практично аналогічно, установці карниза на стіну.

З використанням лінійки і рівня, відзначте проекцію розташування карниза на стелі. Після чого позначте місця кріплення кронштейнів під карниз. Кронштейни повинні бути розташовані ідеально симетрично, як від вікна, так і від стін. Після цього кріпимо кронштейни, одягаємо і вирівнюємо карниз, фіксуємо його і одягаємо штори. Кріплення карнизів між двох стін, аналогічно, головне все гарненько вирівняти.

Корисні поради при установці карнизів своїми руками

Якщо ви використовуєте круглі карнизи, то при його установці доцільно буде залишити по одному кільцю з кожного краю карниза, між кронштейном і кінцем поперечини. Така хитрість, дозволить вам фіксувати штору в крайньому положенні.

Для отримання рівних складок на повішених шторах, кріпите їх до кілець на однаковій відстані (10-15см).

При наявності в комплекті кріплення штор затискачів, їх доцільніше чергувати з кільцями, тим самим ви отримаєте велику міцність кріплення штор.

При значній довжині карниза (зазвичай більше 2,5 м), або при дуже важких шторах потрібно зміцните карниз додатковим кронштейном посередині.

Для дбайливої експлуатації штор використовуйте спеціальний пристрій для їхнього відкривання і закривання.

Ми сподіваємося, що наші поради щодо установки карнизів своїми руками допоможуть вам прискорити процес ремонту квартири.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1774 | Додав: admin | Теги: гардини, карниз, штори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]