13:26
Казанський мільярдер готує до відкриття мережу готелів в старовинних російських садибах в Підмосков'ї

Мільярдер з Казані Олексій Сьомін реставрує три садиби в Підмосков'ї, щоб відкрити в них готелі- бутики в старовинному російською стилі. За словами Сьоміна, він збирається запропонувати постояльцям умови проживання, максимально наближені до умов російської дійсності XVIII-XIX століть, але при цьому не менш комфортні, ніж в сучасних готелях.

"Я вважаю, що в такому бутік-готелі немає місця телевізорам, комп'ютерам - їх можна використовувати тільки в своєму номері. Наприклад, ти попив чай із самовара у вітальні при свічках, а потім пішов у свою кімнату, там вийшов в Інтернет, подивився телевізор", - розповів Сьомін.

Для того щоб здійснити свій задум, Сьоміну спочатку необхідно провести у всіх садибах, взятих ним в довгострокову оренду, масштабну реставрацію. Інвестиційна компанія ASG, власником якої є Сьомін, готова вкласти не менше 100 млн рублів на проведення відновлювальних робіт у кожній садибі. Бізнесмен зазначає, що сума може виявитися значно вище і дорівнювати до 500 млн рублів.

Всього компанія ASG планує витратити на створення власної мережі готелів близько 1,5-2 млрд рублів власних коштів. У нагороду за проведення реставраційних робіт Сьомін отримає від держави можливість орендувати відновлені садиби протягом 49 років за символічною ціною: один рубль за 1 кв.м. на рік. Такі умови програми підмосковного уряду "Садиби Підмосков'я", єдиним учасником якої є Сьомін. Поки роботи ще не завершені, ASG виплачує за садибу Пущино 336 тисяч рублів на рік, за Черкізово - 1,2 мільйона рублів на рік, а за садибу купців Аігіних - 2,5 мільйона рублів на рік. Як повідомляє російська преса, при збереженні заявлених темпів реставрації садибні комплекси будуть відновлені до 2016 року.

Інвестор розраховує вивести об'єкти на самоокупність через один-два роки після відкриття готелів і далі отримувати дохід 2-3% річних. Втім, експерти готельного бізнесу зазначають, що залучити клієнтів для проживання в стилізованих під російську старовину бутик-готелях у Підмосков'ї - завдання не з легких.

"Потрібно розуміти, що метою поїздки в Московську область буде не проживання в маленькому, нехай і стилізованому готель: гість повинен мати якусь ще мотивацію до цього", - вважає керівник відділу готельного бізнесу компанії JLL Девід Дженкінс.

За його словами, проживання в подібних готелях навряд чи зацікавить іноземців, тому розраховувати варто тільки на внутрішній ринок.

"Російські туристи нечасто бронюють готелі такого класу, тому що в них "дороговато і нуднувато", - зазначає представник однієї з туристичних компаній. Відпочити, як російський пан, вартує, дійсно, недешево. За словами Сьоміна, проживання в розкішних "царських" номерах з декількома спальнями обійдеться постояльцям від однієї до двох тисяч доларів за ніч.

Для менш забезпечених гостей Сьомін планує зробити номера, стилізовані під кімнати панських гувернерів, їхня ціна складе близько 100 доларів на добу. За планом інвестора по садибах проводитимуться екскурсії для постояльців, а також для всіх, хто побажає придбати вхідний квиток.

Варто зазначити, що інших інвесторів поки мало приваблює ідея відновлення російських маєтків.

"Нове будівництво, навіть стилізоване під стару садибу, набагато вигідніше реставрації. Пристосування садиб під бізнес-цілі не дуже вигідне, але дуже затратне", - пояснює гендиректор компанії "ГОСТ Готель Менеджмент" Сергій Колесников.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1506 | Додав: admin | Теги: мільярдер з казані, олексій сьомін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]