20:51
Керамічна плитка - універсальний будматеріал

Керамічна плитка знаменита не одне покоління, але незважаючи на це, вона завжди залишається актуальною. Цей красивий матеріал має водовідштовхувальну поверхню. А дизайнери і художники створюють самі різні види керамічних плиток. Магазини представляють плитку в різних стилях. Починаючи від кантрі і класики, закінчуючи мінімалізмом і хай-тек. До речі, якщо вам також потрібна керамічна плитка Львів за розумною ціною, тоді радимо звернутися на сайт santehbud.com.

Позначення піктограм на упаковці керамічної плитки

Сніжинка - значить морозостійкість. Кисть руки, зображена на упаковці говорить про те, що плитка призначена для стін, а зображення ноги - для підлоги відповідно. Ступня на заштрихованому тлі позначає високу зносостійкість плитки.

Цифри 1 і 2 намальовані на полум'ї показують кількість випаленням в процесі виготовлення плитки. Якщо ж одна і та ж піктограма нанесена двічі, то це означає, що плитка досить високої якості.

Буква "А" показує захист плитки від хімічного впливу води. Дві таких букви позначають, що плитка максимально захищена від такого впливу. Рівень зносостійкості плитки позначений на упаковці буквами "B", "C" і "D". Такі позначення є тільки на упаковках плитки для басейнів.

Будь-яка плитка боїться механічного впливу (ударів, подряпин). І при її виготовленні дану слабкість враховують. На упаковці така особливість позначена у вигляді гранованого алмазу. Рівень механічного впливу вимірюється за дев'ятибальною шкалою МОНS. Плитка для підлогового покриття повинна мати показник МОНS не нижче 6 балів.

Як підібрати керамічну плитку

У першу чергу необхідно поспілкуватися з продавцем консультантом. Досвідчений фахівець допоможе вам швидко підібрати потрібне покриття.

Пам'ятайте, що призначення плитки впливає на її вибір. Якщо потрібно облицювати стіни - вибирайте саме настінний кахель. Для підлоги беріть підлоговий і так далі. Плитка для ванної має низьку пористість, опірність вологи, кислотостійкість.

Кахель для кухні має високі хімічні властивості, а зносостійкість тут неактуальна. А ось кераміка для підлоги кухні повинна мати хороші як хімічні якості, так і високу зносостійкість.

Догляд за плиткою

Не потрібно застосовувати для чищення кахлю агресивні миючі засоби і ті, в яких може міститися кислота. Глянцеві поверхні плиток бояться чистячих порошків і металевих скребків.

Якщо ви хочете, щоб обраний кахель служив довго і зберігав свою первісну краси, то підійдіть до питання вибору плитки дуже відповідально. А також не забувайте про правильний догляд кахлю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1626 | Додав: admin | Теги: керамічна плитка, плитка Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]