17:31
Квартири закінчилися: Міноборони РФ приступає до виплати житлових субсидій

Міноборони РФ видало відомчий наказ, який визначає порядок надання військовим грошової виплати для вирішення житлового питання. Текст документа, зареєстрованого в Мін'юсті РФ, опублікований в російській пресі. Тепер, як зазначає видання, для того щоб в'їхати в заповітну квартиру, військовому не треба роками простоювати в черзі - треба отримати гроші і самостійно вирішити, на який вид нерухомості їх витратити.

Як випливає з тексту документа, російському військовому для отримання житлової субсидії слід тільки укласти з банком договір про відкриття банківського рахунку та разом з усіма членами сім'ї написати заяву про перерахування житлової субсидії, в якому вказати реквізити банківського рахунку, і передати ці два документа в житлові структури Міноборони РФ.

Після отримання цих документів житловий орган направляє в Росреєстр запит про наявність у військовослужбовця та членів його сім'ї житлових приміщень на території Росії. Рішення житлового органу про надання житлової субсидії направляється в відповідний фінансовий орган. Копія рішення також передається військовослужбовцю і в кадрові органи Збройних сил.

Як пояснив газетярам директор департаменту житлового забезпечення Міноборони РФ Сергій Пирогов, весь процес надання житлової субсидії буде займати не більше місяця - з моменту, коли військовослужбовець представить в житловий орган договір про відкриття банківського рахунку та заяву для отримання житлової субсидії, до переведення грошових коштів на його банківський рахунок.

Щоб розрахувати суму виплати, треба помножити кількість положеннях військовому і членам його сім'ї "квадратів" на норматив вартості квадратного метра житла по РФ. Отриману суму слід ще раз помножити на поправочний коефіцієнт, який відповідає вислузі років військовослужбовця. Таким чином, чим більше військовий прослужив і чим більше у нього дітей, тим більше він отримає грошових коштів на покупку житла. Наприклад, офіцер з родиною в шість чоловік, який прослужив в армії більше 20 років, може розраховувати майже на 11 млн рублів. Нагадаємо, на сайті Міноборони РФ є калькулятор, який індивідуально розраховує розмір житлової субсидії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1560 | Додав: abel | Теги: выплата жилсубсидий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]