11:57
Лікуємо за допомогою алое нежить

Батьківщиною лікувальної рослини алое є Південна Африка, точніше Мадагаскар. Це багаторічна вічнозелена рослина в перекладі означає "гіркий", що справедливо, адже алое має гіркий присмак. Всього в світі налічується приблизно 300 видів алое. Всі вони виглядають по-різному, іноді неможливо повірити, що якась рослина є різновидом алое. Три тисячі років люди використовують унікальні властивості алое для лікування безлічі захворювань. У листя цієї рослини входять унікальні за цінністю складові: ефірні масла, різні ферменти, смолисті речовини, близько 20-ти амінокислот, вітаміни, бета-каротин. Лікувальні властивості алое вера більше детально описані на порталі healthday.in.ua.

Завдяки унікальним природним властивостям алое ефективно проводиться лікування нежиті. Рослина має протимікробну, ранозагоювальну, протизапальну дію. Особливо цінним є сік рослини алое. Вітамін В12, який входить до його складу, практично ніколи не зустрічається в соку інших корисних лікарських рослин. Фармацевтичні компанії випускають сік рослини у вигляді сиропу з додаванням заліза. Рослинники вирощують алое виключно для лікувального призначення.

Щоб рослина досягла свого "лікувального статусу" має пройти чимало часу - не менше трьох років. Тільки після закінчення цього терміну можна використовувати рослину для лікування, в тому числі і нежиті. Нежить характеризується сильним запаленням слизової оболонки носа, печіння, чханням. Якщо залишати симптоми сезонної нежиті без уваги, згодом ви ризикуєте отримати хронічний нежить, який буде мучити вас постійно незалежно від пори року. Саме тому лікарі рекомендують обов'язково при перших симптомах починати лікування в початковій стадії бажано народними засобами, до яких відноситься алое.

Для ефективного лікування необхідно правильно отримати сік рослини. Для цього слід акуратно зірвані листочки ретельно промити, загорнути в папір, покласти в холодильник приблизно на 12-16 годин. Тільки після такого охолодження можна добути сік. Охолоджені листочки слід дрібно порізати, скласти в марлевий мішечок, ретельно віджати. Можна використовувати для процедури добування соку блендер. Закапувати свіжовичавлений сік алое в носові пазухи не рекомендується, його слід розбавити водою, в пропорції 1:1. На дві краплі соку алое необхідно взяти стільки ж крапель звичайної води. Закапувати в носові пазухи слід не більше 6-ти крапель розведеного соку алое, щодня по три рази.

При нежиті досить частим супутнім явищем бувають болі в горлі. Лікування нежиті передбачає полоскання горла розведеним навпіл з молоком соком алое, неодмінно в теплому вигляді. Деякі прихильники застосування народних засобів для лікування простудних захворювань рекомендують приймати сік алое всередину. Для такого лікування рекомендується змішати подрібнені листя алое, 300 грамів натурального бджолиного меду, розведеного половиною склянки звичайної води. Варіть інгредієнти на повільному вогні протягом двох годин, потім треба остудити і сховати отриманий лікарський засіб в темне місце. Приймати засіб необхідно тричі на добу по одній столовій ложці.

Взагалі, алое з натуральним бджолиним медом здавна вважалося засобом, що підвищує імунітет, які постачають організм великою кількістю вітамінів, що сприяє швидкому позбавленню від нежиті, простудних захворювань в осінньо-зимову пору.

Необхідно попередити вагітних жінок про небезпеку проводити лікувальні процедури з соком алое. Вкрай обережно необхідно застосовувати цю рослину людям, які страждають від гіпертонії, які мають захворювання серця. Якщо перераховані вище захворювання не ваш випадок, то застосування соку алое дуже ефективно для лікування гаймориту, синуситу. Безпосередньо перед закапуванням соку обов'язково промийте носові пазухи фізіологічним розчином або морською водою.

Рослина з Південної Африки успішно лікує жителів північних країн. Будьте здорові!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1655 | Додав: admin | Теги: Алое вера, лікувальні властивості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]