16:56
Лоліта розповіла Собяніну про свою боротьбу з ТСЖ, закликавши скасувати інститут "сучасних швондерів"


Співачка Лоліта Мілявська написала відкритий лист мерові Москви Сергію Собяніну, розповівши, як її і сусідів виживають з власного будинку комунальники.

Як повідомлялося раніше, в листопаді 2012-го суд за позовом Лоліти виніс рішення про ліквідацію ТСЖ, оскільки воно було створене з порушенням прав мешканців. Це скандальне ТСЖ "Таганська площа", що намагалося стягнути з співачки суму трохи менше півмільйона рублів, яку та нібито заборгувала за загальнобудинкові потреби та за несплату членських внесків.

У листі, текст якого наводить "Московський комсомолець", Лоліта повідомляє, що, як мешканка столиці, хоче відзвітувати про виконану роботу "на ниві боротьби за праве діло". Вона пише, що, вступивши на шлях боротьби з "рідним" ТСЖ, зіткнулася з добре організованим "підприємством" з відбирання грошей у населення.

"За порадою адвоката і запропонованої мені державою схемі я намітила свій правозахисний шлях, - розповідає співачка. - Перше, що мені належало зробити, - написати заяву дільничному інспектору зі скаргою на самоуправство людей, які перешкоджають моєму відвідуванню власного житла і ремонту в ньому. ТСЖ вирішило встановити порядок допуску власників до квартир: хто їм платить членські внески, той і ходить. Я не стала. Дільничний Єременко вислухав все уважно, зняв покази, поскаржився на маленьку зарплату, і ... все. Пам'ятаючи про раду "не давати", я не стала підвищувати йому зарплату за свій рахунок. І справа так і залишилася під сукном ".

У районній Мосжилінспекції, за словами Лоліти, теж "поскаржилися на маленьку зарплату і практично нічого не зробили".

"Паралельно мій адвокат Світлана встановила, що ТСЖ в будинку створено незаконно і в його ряди ніхто заяву про вступ не писав. Незважаючи на це, я свій підпис там побачила, але мені пояснили, що в мене погано з пам'яттю", - обурена співачка.

У районній прокуратурі їй пощастило більше: у підсумку Мировий суд оштрафував голову ТСЖ "Таганська площа" Кузнєцову на 15 тисяч рублів.

"Тим часом суди (а їх, включаючи апеляції, було шість!) Ми з моїм адвокатом виграли, - продовжує Лоліта. - Озброївшись судовим рішенням про визнання протоколу про створення ТСЖ недійсним, я думала: ну, ВСЕ. Та ба ! "

Виявилося, що рішення суду ніхто і не збирався виконувати. Більш того: "Тепер мешканцям відключають ліфт, не дають вносити меблі в свою відремонтовану квартиру, вимагають по 150 тисяч рублів за включення ліфта, навіть відкрито погрожують, що прийде якийсь" крутий "жилець і просто морду наб'є! Я, слава богу, його поки не бачила, але одного сусіда він для остраху вже обробив ". Також з нез'ясовних причин перестала приходити кореспонденція - листи, судові повістки, повідомлення про проведення позачергових зборів управдому.

Як розповідає співачка, деякі її сусіди вже почали продавати квартири в цьому будинку, "боячись прогнівити сучасних швондерів".

"Шановний мер, що Вам ще розповісти? До мене приходять стоси листів з криками про допомогу! Мені навіть здалося, що суди проти ТСЖ виграла одна я. А що я можу? Тому й пишу Вам з надією на Ваше втручання і захист прав громадян. Не у всіх же є гроші на адвокатів. Точніше, у більшості їх немає ", - резюмує автор листа. На її думку, щоб таких проблем не виникало, ТСЖ, як структуру, потрібно скасувати, запропонувавши замість цього мешканцям створити раду будинку як орган місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що в 2012 році влада міста проводили масштабні перевірки ТСЖ, в результаті яких їх кількість скоротилася з 8000 до 4,3 тисячі. У 2013 році в Москві може залишитися тільки близько 3,5 тисячі товариств.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1664 | Додав: adminA | Теги: тсж, інститут сучасних швондерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]