16:56
Матеріали, які використовують для обробки фасадів

Для декорування штукатурного шару використовують різні пристосування. Оригінально виглядають мокрі штукатурні суміші, що мають різноманітні колірні пігменти, декоративні добавки.

Будівництво будинку складається з трьох етапів. Перший етап - це зведення фундаменту і стін, другий - настил даху, третій - вікна, двері, оздоблення фасадів.

За допомогою обробки можуть вирішувати всілякі завдання:

  • коректування шорсткостей і геометричних відхилень;
  • відновлення старих будинків;
  • утеплювальні роботи;
  • декорування фасадних поверхонь.

Для оформлення фасадів будівель використовуються різноманітні облицювальні матеріали для оздоблення стін. Це такі матеріали, як пластикові панелі, керамограніт, штучний або природний камінь, клінкерна плитка. Самим традиційним видом обробки фасаду будівлі вважають, як і колись, накладення штукатурки з подальшим нанесенням фарби. Цей вид є відмінним варіантом для будівель, споруджених з блоків різних форматів - піноблоків, шлакоблоків або блоків газосилікатних. Часто обштукатурюють стіни утеплені фасадним матеріалам.

Зазвичай штукатурку наносять на основу, підготовлену попередньо з використанням армуючої сітки, яка допоможе уникнути розтріскування шару штукатурки при подальшій експлуатації. Для декорування штукатурного шару використовують різні пристосування.

Оригінально виглядають мокрі штукатурні суміші, що мають різноманітні колірні пігменти, декоративні добавки. Оштукатурена, за допомогою мокрого складу, зовнішня поверхня виходить з шорсткостями і не вимагає подальшого фарбування.

Традиційні матеріали для зовнішніх робіт часто поєднують з іншими видами оформлення, з декоративним каменем. Камінь в даному випадку застосовується лише фрагментами - при обробці кутів, виступів або колон будівлі, віконних плетінь. Застосування каменю виправдано при оформленні цоколя або ганку. Натуральний камінь, як і інші оздоблювальні матеріали для фасадів, ідеально підходить для проведення оздоблювальних робіт своїми силами.

Камінь укладають поверх розчину цементу. Це дорогий, енергоємний тип обробки, з одного боку, і якісний, на тривалий період, з іншого. Шви заповнюють особливою розшивкою, найчастіше реалізованою в комплексі з необхідними матеріалами. Фактура каменю від колотої до гладкої, надає будівлі вигляд замку епохи Середньовіччя.

Відмінною альтернативою йому служить штучний облицювальний камінь, що випускається в різноманітній кольоровій палітрі, з імітацією будь-яких кам'яних порід. Це бюджетний варіант, з більш доступною вартістю для клієнтів середньої руки. Матеріал не горить, не гниє, володіє невеликою вагою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1419 | Додав: abel | Теги: декорування фасадів, обробка фасадів, декорування фасаду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]