11:00
Матові кухні: чи варто їх встановлювати

Матова кухня має масу переваг, основна з яких - простота догляду за поверхнею. На подібних конструкціях практично непомітні подряпини і відбитки пальців, а при своєчасному прибиранні з використанням спеціальних засобів приміщення завжди буде мати акуратний, охайний вигляд.

Матові кухні, фото яких знаходиться у вільному доступі для всіх користувачів Мережі, можуть бути виконані в різних колірних рішеннях. Вибір того чи іншого варіанту в основному залежить від розміру приміщення, яке потрібно облаштувати. Якщо мова йде про кімнату з великою площею, варто використовувати темні відтінки, так вони візуально скорочують простір і допомагають зробити кухню більш затишною.

Темні відтінки ідеально підходять людям, які ведуть спокійний, розмірений спосіб життя. Кухні такого плану призначені для довгих, неспішних обідів і вечерь при свічках.

Світлі кухні матові, ціна яких цілком лояльна, краще використовувати при наявності маленького приміщення. Відмінний варіант в такій ситуації - застосування поверхонь, які повторюють текстуру мармуру або дерева. Важливо пам'ятати, що невеликі кухні не можна нагромаджувати зайвими непотрібними деталями, всі елементи повинні бути практичними і компактними.

Кухні світлих тонів припадуть до смаку людям, які живуть в прискореному темпі. Приміщення підійдуть для швидких сніданків і легких перекусів. Світлі кольори діють підбадьорливо на людину, що спізнюється на роботу і постійно зайнятої будь-якими справами.

Переваги матових кухонь

Кухні матові, купити які може кожен, бувають виконані з плит МДФ, пластика або ЛДСП. Сьогодні виробники все частіше віддають перевагу останньому варіанту, так як до його переваг відносять:

1. величезний вибір тиснень і забарвлень;
2. щільну структуру матеріалу;
3. несхильність механічних пошкоджень;
4. стійкість до підвищеної вологості і різких перепадів температурних показників;
5. екологічну безпеку;
6. прийнятну вартість.

Для отримання шикарного, унікального інтер'єру кухні в матовому кольорі можна поєднувати з великим вікном. Вплив сонячних променів зробить приміщення теплим і живим, незалежно від обраної кольорової палітри. Перевагою поверхонь є те, що для них не властиво втрачати колір при прямому влученні ультрафіолетового випромінювання, тому можна сміливо відкривати штори і відкривати вікна, не переживаючи за встановлені конструкції.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Теги: матові кухні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]