21:41
Медведєву показали соціальний будинок для самотніх стариків. Прем'єр відвідав там сеанс галотерапії і подарував 500 тисяч рублів

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в рамках робочої поїздки до Санкт-Петербурга відвідав соціальний житловий будинок "Балтійський", повідомляє сайт Уряду РФ.

Прем'єр заглянув в реабілітаційне відділення, яке знаходиться прямо в цій будівлі. Завідувач будинком "Балтійський" Юрій Баранов продемонстрував главі уряду соляну кімнату. Три жінки якраз проходили сеанс галотерапії.

Медведєв поцікавився, в чому полягає сенс відвідування соляної печери. З'ясувалося, що при диханні пацієнти отримують сіль - натрій-хлор, що сприяє лікуванню захворювань дихальних шляхів та ряду інших. Крім того, сеанси проходять під музичний супровід (шум океану, спів птахів, розслаблююча музика).

Баранов показав прем'єру кабінет трудотерапії, де жителі "Балтійського" і Кіровського району Петербурга два рази на тиждень беруть уроки різних промислів, пише ИТАР-ТАСС.

Присутні за столом пенсіонерки з кольорових клаптиків шили вепських ляльок. Вони розповіли Медведєву, що це оберіг, але зробити його дуже просто, і пообіцяли подарувати йому один на пам'ять, як тільки дороблять.

Глава уряду зауважив, що виглядає така іграшка красиво, і обіцяв зайти пізніше - забрати обіцяний подарунок.

У соціальному будинку "Балтійський" за ініціативою жителів був організований музей побуту ХХ століття. Тепер ця невелика кімната чи не найбільша пам'ятка будинку, куди водять всіх гостей. Медведєв теж заглянув у цей імпровізований музей і не зміг пройти повз Довідника абонентів ЛГТС. "Такий довідник у мене був, я такий пам'ятаю ще до всяких" Жовтих сторінок ", - сказав Медведєв, з цікавістю перегортаючи товсту книгу в червоній обкладинці.

Прем'єр пригадав, що в Довіднику були вказані навіть квартири і можна було з легкістю дізнатися точну адресу будь-якого абонента. "Але у нас телефону не було тоді, тому шукати себе тут безглуздо", - зазначив Медведєв.

На прощання Медведєв вручив завідувачу соціальним будинком сертифікат на суму 500 тисяч рублів для придбання обладнання ароматерапії і психологічного розвантаження.

"Хочу, щоб щось корисне від нашого візиту було зроблено, тому передаю вам сертифікат для придбання різних дрібниць", - сказав Медведєв.

Соціальний житловий будинок "Балтійський" для одиноких громадян похилого віку був побудований в рамках міської програми по будівництву соціальних житлових будинків і введений в експлуатацію в жовтні 2006 року. Зараз тут живе 55 чоловік.

Цей будинок побудований за індивідуальним проектом з усіма видами комунального благоустрою. Він розрахований на громадян, обмежених в пересуванні та самообслуговуванні. Всі квартири мають ванні кімнати, оснащені електроплитами, пожежною сигналізацією, засобами пожежогасіння. У всі квартири проведені антенні і телефонні кабелі, кожна оселя з другого до п'ятого поверху має балкон або засклену лоджію.

Установа надає послуги літнім петербуржцям, які живуть в Кіровському районі. Фактично тут розміщено два відділення Центру соціального обслуговування. У них є цілодобовий диспетчерський пункт, кабінет медсестри, кімната соціальних працівників, зал лікувальної фізкультури, бібліотека, вітальня, зимовий сад, буфет, міні-пральня, майстерня. У соціально-реабілітаційному відділенні є кабінет лікаря, процедурна, масажний кабінет, кабінет трудотерапії, тренажерний зал і соляна кімната.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1777 | Додав: adminA | Теги: петербург, соціальний будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]