14:48
Мер Калінінграда задекларував віллу дружини в Каннах


Мер Калінінграда Олександр Ярошук опублікував свою нову декларацію. У дружини градоначальника виявилася вілла та земельна ділянка у Франції, про які напередодні написала газета "Комерсант". Як пояснив Ярошук, його дружина є індивідуальним підприємцем і "цілком може дозволити собі покупку дорогої нерухомості".

За минулий рік голова Калінінграда заробив всього 1,8 мільйона рублів. У його власності знаходяться три земельні ділянки загальною площею 3909 кв. метрів і два будинки (413 і 57 кв. метрів). Один з них знаходиться в Білорусії. Також мерові належить легковий автомобіль ГАЗ-14, прогулянкове маломірне судно Galeon 390FLY і квадроцикл Bombardier Outlander Max 800-HO.

Дружина мера Жанна Ярошук за 2012 рік заробила 22,8 мільйона рублів. У її власності вказані вілла у Франції (160 кв. Метрів) і земельна ділянка (1000 кв. Метрів). За відомостями "Комерсанта", ця власність була придбана через некомерційну організацію Societe Civile Immobiliere (SCI) Montfleury. Засновниками НКО, статутний капітал якої склав 100 євро, стали сама пані Ярошук (вона внесла 95 євро) і Ніна Бобрик (її внесок склав 5 євро), що проживає в Калінінграді за тією ж адресою, що і дружина мера.

У відповідь на викривальні публікації в пресі Ярошук пояснив у середу, що його дружина є індивідуальним підприємцем і "цілком може дозволити собі покупку дорогої нерухомості". На своєму офіційному сайті градоначальник пояснив: "У 2010 році був організований житловий кооператив - некомерційна організація, і про це є протокол зборів. Частки в цьому житловому кооперативі мають дружина і теща. Форма довідки про доходи муніципального службовця відповідно до федеральних законів не передбачає декларування часткою в некомерційних організаціях ".

Що стосується самого будинку, то, за словами мера Калінінграда, нерухоме майно з'явилося в користуванні у житлового кооперативу тільки в 2012 році. "Відповідно до закону воно вказане в декларації за минулий рік, яку, як і годиться, я і члени моєї родини подали до 30 квітня, і вона буде опублікована до 1 червня 2013 року", - зазначив Ярошук.

Крім того, згідно з опублікованою декларацією, в Росії Ярошуку належить "готель котеджного типу" (179,3 кв. Метра) і парковка (690,7 кв. Метра). В автопарку Жанни Ярошук п'ять автомобілів Mercedes-Benz, чотири з них є вантажними. Вказана у декларації Олександра Ярошука і дочка: їй належить земельна ділянка (393 кв. Метра) і житловий будинок (222,5 кв. Метра). Вся її власність перебуває в Росії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1899 | Додав: adminA | Теги: вілла дружини в Каннах, Мер Калінінграда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]