18:21
Мер Лондона вирішив переселити столичних жителів в село на воді


Мер Лондона Борис Джонсон запустив міжнародний конкурс в пошуках розробників проекту села на воді площею в шість гектарів. Воно повинно розташуватися в містечку під назвою доки Роял Вікторія. Після завершення поселення буде в півтора рази перевершувати розміром Грін парк і мати прекрасне транспортне сполучення з центром столиці та Канарі Уорф, повідомляє портал Property Wire.

Джонсон є власником одного з найбільших земельних ділянок у Великобританії - йому належить близько 600 гектарів землі. Мер має намір направити всі зусилля на будівництво житла для лондонців, в рамках цієї ідеї доки Роял є одним з його ключових пріоритетів. "Це місце унікальне, у нього є потенціал, щоб стати одним з найбільш затребуваних у столиці і вдихнути нове життя у водний простір Лондона", - заявив Джонсон на конференції MIPIM у Каннах.

Як відзначає Prian.ru, Великобританія не стане новатором у створенні плавучого села: популярна ідея вже була реалізована як мінімум двічі - поруч з Амстердамом і в Гамбурзі, не кажучи вже про велику кількість будинків на воді в Скандинавії. У самій Великобританії вже існував проект елітного плавучого будинку під назвою "Утопія". А японці придумали цілі плавучі міста, які зможуть дрейфувати по Тихому океану подібно величезним водним ліліям.

Нагадаємо також, що в Лондоні повинен незабаром з'явитися футуристичний острів-аеропорт на воді Boris Island - названий так на честь все того ж мера Джонсона.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1651 | Додав: adminA | Теги: мер Лондона, село на воді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]