19:12
Мільярдер запропонував поселити сотні тисяч біженців на незаселених островах Греції та Італії

Єгипетський телекомунікаційний магнат і мільярдер Нагіб Савіріс заявив про готовність викупити острів у влади Греції чи Італії, щоб розмістити там тисячі біженців і мігрантів, які зараз нахлинули в Європу з Азії та Африки, рятуючись від війни у своїх країнах.

Спочатку він оголосив про цю ініціативу в Twitter: "Греція чи Італія, продайте мені один зі своїх островів. Я проголошу його незалежність, прийму біженців та забезпечу їх роботою. На ньому вони побудують свою нову країну", - написав Савіріс 1 вересня.

Як повідомляє AFP, пізніше в телеінтерв'ю мільярдер підтвердив свій намір звернутися з цим проектом до урядів двох згаданих країн. На питання, чи вірить він, що це спрацює, він відповів: "Звичайно, це здійсненно".

Він нагадав, що у Греції та Італії є десятки порожніх островів, на яких могли б розміститися сотні тисяч біженців. За його даними, підходящі острова коштують від 10 до 100 млн доларів, але основний обсяг інвестицій буде потрібно в їхню інфраструктуру.

На думку Савіріса, такі острови могли б стати хоча б тимчасовим притулком для біженців, яких пізніше можна було б там працевлаштувати - підрядити на будівництво житлових будівель, шкіл, університетів і лікарень. При бажанні потім вони могли б повернутися до себе на батьківщину.

Відповідаючи на запитання про те, чому мільярдер не хоче організувати подібне притулок для біженців у Єгипті, Савіріс відповів, що, по-перше, у нього немає відповідного дозволу єгипетської влади, а крім того, в самому Єгипті не знайдеться роботи для мігрантів, повідомляє Egyptian Streets.

61-річний Нагіб Савіріс сьогодні займає десяту сходинку в рейтингу Forbes найбагатших жителів Африки зі статком у 2,9 млрд доларів. Йому належить телекомунікаційна компанія Orascom, що працює в Єгипті, Лівані і Пакистані. Савіріс також володіє фірмою Koryolink - єдиним постачальником 3G-послуг у Північній Кореї. Крім того, мільярдер був у числі засновників компанії VimpelCom, продавши в 2012 році свої акції "Альфа-груп".

Нагадаємо, за даними ООН, з початку цього року понад 2300 людей загинули в морі, намагаючись перебратися в Європу. В основному це громадяни Сирії, де військовий конфлікт триває вже 4,5 року.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1203 | Додав: admin | Теги: Греція, поселити біженці, мільярдер, незаселених островах, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]