15:56
Мінкультури РФ обіцяє зберегти садибу "Архангельське" і не допустити будівництво на її території

Міністерство культури РФ прокоментувало інформацію про те, що садибу "Архангельське" позбавляють статусу, котрий охороняв її від забудови. Про майбутню зміну статусу знаменитої садиби з "ансамблевого" об'єкта на "визначне місце" напередодні розповіла "Нова газета", припустивши, що це дасть Мінкульту РФ широкі повноваження з регулювання режимів забудови території садиби та її околиць.

Як заявив російській пресі референт відділу фінансового аналізу та прогнозу департаменту економіки та фінансів Міністерства культури РФ Михайло Цвєтков, робота з присвоєння об'єктам статусу "визначних місцях" ведеться "в цілях захистити культурних об'єктів, важливих для історії".

"У підсумку в Росії буде 28 визначних місць федерального рівня на базі музеїв-заповідників. І територія садиби "Архангельське" опиниться в їхньому числі, - каже Цвєтков. - На даний момент розмір охоронюваної зони становить 800 га. Зараз проводиться аналіз території 2500 га. І ймовірно, навіть якщо зона охорони не досягне за результатами дослідження максимального розміру, вона стане значно більшою.

В Мінкульті РФ підкреслили, що ансамбль садиби входить до складу пам'ятного місця як пам'ятник, контроль над яким встановлюється в посиленому режимі. "Простіше кажучи, ніхто знести ці об'єкти або якось змінити, щось прибудувати не зможе", - каже Цвєтков.

В свою чергу заступник голови Мінкультури РФ Григорій Івлієв повідомив, що численні судові процеси практично підійшли до кінця і Мінкультури вдалося досягти домовленостей з орендарями заповідних земель.

"Протягом місяця судові розгляди повинні остаточно завершитися. Суди себе вичерпали. Орендар діє сумлінно. Ніяких порушень не виявлено", - розповів Івлієв.

Нагадаємо, що під орендарями в даному випадку, схоже, маються на увазі головним чином структури Віктора Вексельберга, що орендують 40 гектарів Горятінскої і Аполлонової троянд на території садиби. Один час керівництво музею-садиба спробувало розірвати договір, а компанія Вексельберга "Ренова" почала суд за зняття обтяжень з гаїв, що не дозволяли вести там будівельні перетворення. Суди, безуспішні для обох сторін, тривали до 2013 року, поки не втрутився Володимир Путін. Після цього структури "Ренови" програли низку судів. Однак на початку 2014 Мінкультури відмовилося від своїх позовів до орендарів парку та судиться тепер на одній стороні разом з ними проти Росмайна, який договори оренди поки продовжує оскаржувати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1430 | Додав: abel | Теги: Архангельское, Архангельське | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]