20:50
Монтаж теплої підлоги плівкової

Плівкова підлога, як підлогове покриття, з'явилося недавно, але вже знайшло широке застосування для обігріву різних житлових приміщень: офісів, кімнат квартир, будинків та саун. Також підлоги використовуються і в аграрному секторі та інших сферах.

Відразу фахівці оцінили простоту та зручність установки конструкції даних будівельних матеріалів. Також плівку можна використовувати багаторазово, наприклад, при переїзді на дачу або інше місце проживання.

Установка такої підлога проста і доступна навіть не фахівцям. При ремонті своїми руками можна покрити плівкою не всю поверхню, а всього 76-80% і тепловіддача буде вельми відчутною. При цьому товщина плівки складає всього 0,3 мм, а тепловідбиваючого матеріалу - 3 мм. Всього ж висота самої підлоги не буде більше 3,3 мм.

Для початку потрібно зрозуміти, під яке підлогове покриття буде укладатися плівкова конструкція. Ламінат, ковролін, лінолеум або стяжка - все це підійде в якості основи під теплу плівкову підлогу. Також можливе укладання планкової підлоги під паркетну дошку, паркет або масив. Фахівці зазначають, що при укладанні плівкового матеріалу під дерев'яні покриття, він дає рівномірний обігрів всій поверхні.

З метою забезпечення правил пожежної безпеки для монтажу під дерев'яне підлогове покриття підлоги вибирається плівка з потужністю не більше 150 Вт. Якщо квартира розташована в заміському будинку або на першому поверсі, то близько 220 Вт. Слід звернути увагу на максимальну температуру нагрівання - вона повинна складати не більше 45 градусів.

Теплоізолююча прокладка укладається в першу чергу. Вона знижує теплові втрати. Зазвичай застосовується прокладка та інші теплоізоляційні матеріали, які покриті металізованою плівкою. Товщина її до 3 мм.

Після укладання теплоізоляційного шару, прямо на нього кладеться теплова плівка, яка зверху покривається спеціальним матеріалом підлоги. Цей етап завершальний, після нього плівкову підлогу можна використовувати з повними навантаженнями.

Ще один спосіб монтажу теплої підлоги своїми руками включає в себе використання керамічної плитки або керамограніта. Для цього методу застосовують плівку з потужністю близько 220 Вт. Для теплоізоляції використовується такі ж теплоізоляційні матеріали, але для фіксації додатково застосовується будівельна монтажна сітка з осередками від п'яти до 45 мм. Вона укладається поверх всіх матеріалів і точково прикріплюється до первинної стяжки.

При цьому способі укладання необхідне використання цементно-клейового розчину. Він дозволяє більш міцно зчепитися первинній стяжці і розчину під плиткою. При цьому, використання теплої підлоги дозволяється після висихання всієї стяжки. Термін - не раніше двадцяти днів після укладання.

Якщо дотримуватися всіх правил експлуатації та монтажу, то перетворення будинку в царство затишку і тепла гарантовано. Таке використання нових технологій дає створити систему власного обігріву, яка не залежить від роботи комунальних служб.

Переваги плівкових підлог очевидні - це установка абсолютно на будь-які поверхні, будь-якого розміру площі, що обігрівається оперативно, без клею та інших будматеріалів. Ремонт своїми руками простий і доступний. Дивно, але якщо наклеїти плівку на дзеркало у ванній кімнаті, то воно ніколи не запітніє, а, якщо встановити її на стелю, то потік теплого повітря подарує відчуття блаженства!

Завдяки пульту керування можна змінювати температуру в будь-якій кімнаті. Це дає можливість зробити зі звичайної квартири різні кліматичні зони!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1636 | Додав: admin | Теги: монтаж теплої підлоги плівкової | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]