13:29
Москва виставляє на торги за 9 млрд рублів частина проекту "Золотий острів" на Софійській набережній

Московський уряд продасть право оренди 3 га землі на Софійській набережній. Частина проекту "Золотий острів" буде виставлена на торги за 9 млрд рублів, що як мінімум у півтора рази більше суми, в яку вона обійшлася московській владі.

У 2013 році влада викупила право оренди землі у інвестиційної компанії А1, яка планувала побудувати на Софійській набережній готель Four Seasons. За різними даними, мерія Москви, не схваливши проект компанії, заплатила за частину проекту від 4,5 до 5,4 млрд рублів. Швидше за все, адміністрація планувала звести навпроти Кремля парламентський центр, але дозволена площа забудови виявилася недостатньою для реалізації проекту. Офіційні причини, за якими мерія вирішила продати ділянку, поки не повідомляються.

За словами заступника мера Москви Марата Хуснулліна, зараз на покупку права оренди землі на Софійській набережній вже є кілька претендентів. Хуснуллін також зазначив, що для адміністрації пріоритетом у цьому районі є складання планів по містобудівному розвитку.

"Ми робимо аналіз усього "Золотого острова" і збираємося по ньому підготувати єдину містобудівну концепцію", - сказав він.

Нагадаємо, проект "Золотий острів", ініційований урядом Москви в 2003 році, передбачав щадну реорганізацію території із збереженням історичних будівель та мінімальною додатковою забудовою. За словами ріелторів, територія "Золотого острова", що тягнеться від Великого Москворецького мосту до стрілки Болотного острова, є найдорожчою в столиці, однак погодити будівництво з московською владою виявилося непросто навіть державним компаніям. За словами експертів, багато проектів на "Золотому острові" виявилися заморожені через те, що влада досі не визначилися, що хочуть бачити на цій території.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1495 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]