22:28
Мутко відбив атаку в Держдумі РФ з приводу долі олімпійських об'єктів після Ігор: "Все дуже логічно і продумано"
За всіма олімпійських об'єктів в Сочі вже прийнято рішення про їхнє подальше використання. Так, один з об'єктів буде переданий під спортивно-оздоровчий центр для дітей, учнів у спортивних школах, заявив у п'ятницю міністр спорту Віталій Мутко в рамках урядової години в Держдумі РФ.
"Ми говоримо про чотирнадцять спортивних об'єктів і два медіацентри. За всіма ним (об'єктами) ухвалені рішення ... Ми на це (на їхнє будівництво — примітка редактора сайта http://zhytlonews.com/) витратили 214 000 000 000 рублів, з них 46% - це кошти федерального бюджету Російської Федерації, решта - це інвестиції, в тому числі приватні", - сказав Мутко, відповідаючи на запитання есера Андрія Руденка, чи замислювалося міністерство, як будуть експлуатуватися побудовані під Олімпіаду об'єкти. Про це повідомляє російська преса, в тому числі й онлайн-видання.

Так, наприклад, за словами міністра, на базі Малої льодової арени та її тренувальних полів буде створено за вказівкою президента спортивно-оздоровчий центр.

"Я б сказав, свій "Орлятко" для п'яти тисяч спортивних шкіл. Двісті п'ятдесят днів у році діти будуть привозитися в Сочі, підвищувати свою кваліфікацію, навчатися і оздоровлюватись", - сказав Мутко.

Крім того, головний футбольний стадіон буде переданий краю і на ньому будуть проходити матчі чемпіонату світу і Кубка конфедерацій в 2017- 2018 роках. Ще одна льодова арена фігурного катання буде переобладнана під велотрек, і там буде створено центр велосипедного спорту. Медіамістечко буде віддано під розважальний центр.

Також в краї функціонуватимуть три гірських курорту, протяжність гірськолижних трас складе близько 200 кілометрів. Як зазначив міністр спорту, за останні 5 років було побудовано 120 таких центрів і вони дуже затребувані.

"Вся спадщина дуже логічна і продумана. Переносити (в інші регіони) ми нічого не будемо", - сказав Мутко.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1401 | Додав: admin | Теги: Держдума РФ, олімпійські об'єкти, Мутко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]