18:08
На "Півострові ЗІЛ", крім житла і офісів, з'явиться великий парк та пішохідні мости

На "Півострові ЗІЛ", крім житла і офісів, з'явиться великий парк та пішохідні мости
Проект розвитку в Москві промзони ЗІЛ припускає будівництво двох пішохідних мостів через Москву-ріку, створення великого парку, а також зведення різної нерухомості загальною площею до 4,5 млн кв. метрів, заявив автор проекту, архітектор Юрій Григорян.

"Є декілька варіантів розвитку цієї території, в тому числі і з можливим виведенням з неї автоскладання. Проект передбачає створення великого парку, будівництво двох пішохідних мостів, будівництво корпусів для інноваційного виробництва, офісних і житлових площ", - сказав Григорян у вівторок на презентації проекту "Півострів ЗІЛ" в рамках Другого Московського урбаністичного форуму.

За його словами, на території промзони розташовані також пам'ятки архітектури, які передбачається не тільки зберегти, але й вписати в проект нової території, передає "Інтерфакс".

"Для нас дуже важливою була ідея створення великого зеленого парку, як і будівництва пішохідних мостів, яких у Москві не так вже й багато", - сказав архітектор.

За словами Григоряна, проектом передбачається суміщення житлових площ з офісними і виробничими. "Це важливо для того, щоб створити місця докладання робочої сили в місці проживання людей", - додав архітектор.

При розвитку території ЗІЛ особлива увага приділялася питанням транспортного забезпечення та створення транспортної інфраструктури, зазначив на презентації головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов. "Була зроблена оцінка та проведені розрахунки перерозподілу транспортних потоків", - сказав Кузнєцов.

За його словами, істотну роль у транспортному забезпеченні повинна зіграти нова станція метрополітену "Технопарк", а також розвиток малого кільця Московської залізниці.

"На нашу думку, ЗІЛ покликаний стати перехоплюючим маятникові трудові потоки з області і окраїнних районів міста, слідуючих на роботу в центр", - додав Кузнєцов.

У проекті передбачені чотири великі зони - суспільно-культурного та спортивного призначення, рекреаційно-паркова та зона бізнес-парку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1704 | Додав: adminA | Теги: парк та пішохідні мости, Півострові ЗІЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]