00:44
На ринок вийшов Chromebook Pixel: українцям слід частіше відвідувати інтернет-магазин електроніки 5ok.com.ua

Корпорація Google випустила ноутбук Chromebook Pixel на базі операційної системи Chrome OS, який має значно більш високі технічні характеристики в порівнянні з іншими пристроями на базі цієї платформи. Новинка вже доступна для замовлення в США і Великобританії за ціною 1299 доларів за базову модель і 1449 доларів за версію з модулем стільникового зв'язку LTE. Саме тому українцям, які також мріють її придбати, слід частіше відвідувати інтернет магазин електроніки 5ok.com.ua, щоб не проґавити можливість придбати і собі цей ноутбук.

Це перший ноутбук, випущений Google самостійно, без участі великих виробничих партнерів. При цьому деякі характеристики пристрою змусять власників техніки Apple відчувати заздрість, але ціна напевно буде відлякувати рядового користувача.

Втім, Chromebook Pixel націлений на зовсім іншу нішу, ніж аналогічна продукція компаній Samsung, Acer, Lenovo і HP. Це бюджетні ноутбуки, які представляють із себе додаток до основного комп'ютера.

Головна особливість новинки - сенсорний екран з рекордною на сьогодні для ноутбуків щільністю пікселів - 239 на дюйм (у MacBook Pro з дисплеєм Retina - 220). Завдяки таким характеристикам дисплея "піксель зникає з екрану", тобто виявляється настільки маленьким, що людське око не може його розпізнати.

Діагональ дисплея складає 12,85 дюйма, дозвіл - 2560 - 1700 точок, а ось співвідношення сторін нетипове - 3:2, як у класичній фотографії 10 на 15 см. Такі пропорції, вирішили в Google, краще підходять для роботи з веб-сервісами, читання сайтів і набору тексту, ніж більш звичні для портативних ПК 16:10 або 16:9.

В якості центрального процесора використаний двоядерний Intel Core i5 з частотою 1,8 ГГц, об'єм оперативної пам'яті складає 4 Гбайт. Обсяг твердотільного накопичувача складає 32 або 64 Гбайт в залежності від версії пристрою. Кожному покупцю також безкоштовно надається на три роки 1 терабайт в "хмарному" сховищі даних Google Drive.

Апарат збирається на Тайвані так і не названим Google виробничим партнером і виглядає не гірше ноутбуків Apple - корпус з цілого шматка алюмінію, а сенсорний екран покритий міцним склом Gorilla Glass. Скляний тачпад додатково оброблений лазером для кращого контакту з пальцем користувача. Габарити новинки 297,7 x 224,6 x 16,2 мм, а вага - 1,52 кг.

Відмінністю Google Chrome OS від традиційних операційних систем є її орієнтація на роботу, головним чином, з онлайн-сервісами, і досі ця платформа не завоювала широкої популярності. Тому багато аналітиків ринку висловлюють подив щодо цільової аудиторії покупців Pixel. Google, однак, сподівається перенести розробку програмного забезпечення до "хмарних" обчислень від додатків, прив'язаних до операційних систем на ПК, таким як Windows.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 2226 | Додав: admin | Теги: інтернет магазин електроніки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]