16:13
Наришкін відповів про "квартирне питання" Ярової. Блогери дають їй поради, а колеги пригадали багатих чоловіків


При можливому обговоренні в Держдумі питання про квартиру голови Комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Ірини Ярової депутати будуть діяти в суворій відповідності з законом. У цьому запевнив у понеділок журналістів глава нижньої палати парламенту Сергій Наришкін, коментуючи конфлікт, що розгорівся раніше вранці скандалом.

Один з репортерів поцікавився у Наришкіна, чи буде якийсь розвиток подій в Держдумі в контексті публікацій у ЗМІ, зокрема, чи буде це питання розглядати профільна думська комісія.

"Законом встановлена ​​процедура розгляду таких питань, і, природно, Держдума буде діяти у суворій відповідності з законом", - відповів Наришкін. Його слова наводить ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, в понеділок журнал The New Times повідомив, що Ірина Ярова нібито проживає в незадекларованій квартирі в центрі Москви вартістю близько 3 мільйонів доларів. Сама депутат і її прес-секретар Олег Жданов ці твердження спростували. Причому спростували вони не факт наявності даної квартири, а те, що вона належить депутату. Жданов заявив, що це житло належить дочці Ярової та що коштує воно "в шість разів" дешевше, ніж було оголошено в пресі. Тим часом, як підрахували блогери, виходить, що дану квартиру в центрі Москви донька Ярової купила в 17 років.

Ярова зі свого боку заявила, що може "тільки щиро поспівчувати своїм недоброзичливцям, які свідомо недобросовісно намагалися її дискредитувати".

Блогосферу такі заяви тільки підбурили. "Ярова живе в курені посеред пустелі і живиться диким медом і акридами, повідомило джерело в Державній думі", - жартує один із блогерів, якого цитує у себе в Twitter Олексій Навальний. У своєму блозі в "Живому Журналі" Навальний теж обговорює цю історію з користувачами. Зокрема, один з коментаторів повідомляє, що зустрічався з Яровою на зборах ТСЖ будинку, де знаходиться "квартира дочки" депутата: "Особисто сра * ся з Яровою на зборах ТСЖ" Тверська плаза "на Весковському тупику, буд.3 з питань перепланування приміщення ". Відзначимо, що The New Times "вирахував" Ярову саме за списками учасників засідань ТСЖ.

"Яровій треба було оформити все на Пехтіна, а Пехтіну - на Ярову. Не родичі - декларувати не потрібно", - підказує в понеділок депутатам ще один блогер.

Нагадаємо, пошуки незадекларованої нерухомості депутатів почалися з глави думської Комісії з етики Володимира Пехтіна. В результаті він змушений був залишити пост керівника комітету, а потім і зовсім заявити про складання мандату. Правда, минулого тижня блогери виявили, що він як і раніше залишається депутатом. І ось нарешті було оголошено, що заява Пехтіна про дострокове припинення його депутатських повноважень, як очікується, буде розглянута думським Комітетом з регламенту у вівторок, тобто завтра, відзначає телеканал "Дощ".

Два чоловіка-бізнесмена

Питання про те, звідки у депутата Ірини Ярової гроші на купівлю квартири вартістю 36 мільйонів рублів, виникати взагалі не повинно, заявив "Дощу" член думської Комісії по доходах Борис Рєзник.

"У Ірини обидва чоловіка - перший і другий - бізнесмени. У неї перший шлюб розпався, залишилася донька, дуже славна дівчинка, її тато має право подарувати їй квартиру і поділитися з колишньою сім'єю якимись грошима, які він заробляв на Камчатці важкою комерційною роботою . Кому яке діло? Вона зробила все абсолютно по закону, все зробила правильно ".

У свою чергу глава думського Комітету з економічної політики, інноваційного розвитку та підприємництва Ігор Руденський вважає, що повідомлення про наявність у Ярової "наддорогих і незадекларованих апартаментів - це факт наклепницького інформаційного вкидання".

"У ЗМІ пишуть, що нібито наддороге житло не задекларовано, - продовжив глава комітету. - Однак, по-перше, ні про яке порушення закону не може йти мови, оскільки при покупці обговорюваної квартири в 2006 році її власником була дочка Ярової, а сама Ірина Анатоліївна навіть не була депутатом ".

"І всі розмови про нинішню оцінку цієї нібито елітної квартири в Весковському тупику площею 100 з невеликим метрів в кілька мільйонів доларів просто несерйозні, при її покупці в 2006 році ціни були на порядок менше. І весь цей безпідставний галас має явну політичну підоснову і ангажованість" , - закінчив Руденський. Його слова наводить "Інтерфакс".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1719 | Додав: adminA | Теги: квартирне питання Ярової | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]