19:10
Навальний перед вироком згадав "деофшоризацію" Путіна і розповів, "як пиляють в РЖД"


Опозиційний блогер і вже майже зареєстрований кандидат у мери Москви Олексій Навальний, передчуваючи, що вердикт суду у "справі Кіровлеса" може надалі кілька перешкодити його боротьбі з корупцією, вирішив наостанок написати "епічний пост" - так своє викриття він сам охарактеризував у Twitter. У своєму блозі опозиціонер розповів про підсумки розслідування свого Фонду по боротьбі з корупцією, який дуже, за словами Навального, зацікавився "шубосховищем", які приписуються голові РЖД Володимиру Якуніну. Блоггер стверджує, що йому вдалося розплутати цілу мережу  офшорних і не тільки фірм, які нібито належать сім'ї чиновника, що володіють численними об'єктами нерухомості по всій країні.

Фонд Навального вже відправив заяви до Генпрокуратури, СК РФ, ФСБ, а також президенту і прем'єру.

"Крок за кроком ми обчислювали взаємозв'язки і креслили схему (взаємозв'язків фірм, пов'язаних, за даними Навального, з Якуніним - прим. NEWSru.com), - пише опозиціонер у своєму блозі. - І це тільки мала частина". За його словами, "все це взагалі-рано публікувати, можна було б ще повозитися", але скоро вирок суду. Крім того, він нагадує про вимогу президента РФ Володимира Путіна провести "деофшоризацію" російської економіки і вважає, що Якунін не надто послухав вимогу глави держави.

Як стверджує Навальний, сім'я Якуніна, зокрема володіє мережею готелів Regional Hotel Chain, розташованих на привокзальних територіях в ряді міст Росії, якою управляє син голови РЖД Андрій Якунін. І цей факт нібито ховається за допомогою півтора десятків ТОВ і офшорів на Кіпрі. Фонд з'ясував, що деякі назви фірм пов'язані з приписуваним Якуніну "палацом", хвиля "викриттів" про який пронеслася кілька тижнів тому.

На закінчення першої частини свого розслідування, присвяченій офшорним схемам глави РЖД, Навальний вказує на заяви з цього приводу самих Якуніних - "трохи більше суперечливі, ніж повністю". Згідно з ними, зокрема, бізнес-зв'язків між Андрієм Якуніним і держмонополією не існує, глава РЖД не має жодних зв'язків з бізнесом сина, а три привокзальні готелі, відкриті в Казані, Астрахані та Іжевську, не мають ніякого відношення до РЖД.

Далі Навальний пише про "будинок з левами" на Вознесенському проспекті в Петербурзі - це будівля, за даними його Фонду боротьби з корупцією, Управління справами президента передало в безстрокову оренду ЗАТ, з яким також пов'язані структури Якуніна. А залученням інвестицій в проект реконструкції архітектурної пам'ятки займалася компанія, що також належить Андрію Якуніну.

На думку Навального, Якунін повинен бути "негайно відправлений у відставку, а корупційна діяльність його сім'ї повинна бути публічно розслідувана".

Прес-секретар глави РЖД Олександр Пирков не став коментувати звинувачення, висунуті опозиціонером на адресу Якуніна. "Я не коментую звинувачення з боку Навального, але хочу підкреслити, що всі останні нападки на президента РЖД Володимира Якуніна пов'язані саме з ефективною роботою компанії", - заявив він "Інтерфаксу".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1792 | Додав: adminA | Теги: Вознесенському проспекті в Петербур, будинок з левами | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]