02:25
Нерухомість в Болгарії - зона ризику або вдала інвестиція?

Нерухомість в сонячній Болгарії сьогодні є чи не найдешевшою в Європі. Апартаменти в приморських містах цієї країни порівнянні за вартістю з ціною невеликого дачного будиночка недалеко від Києва. Протягом останніх років багато наших співвітчизників придбали житло в Болгарії. Але чи є така покупка вигідною?

Купувати чи не купувати - інформація для роздумів

Відразу слід зазначити той факт, що придбання апартаментів у житлових комплексах, ще не введених в експлуатацію - справа ризикована. І вже тим більше не слід вкладати гроші, якщо на ділянці тільки виконані земляні роботи - в Болгарії нерідкі випадки, коли компанії, що збанкрутували, просто кидають недобудовані об'єкти. Краще обрати собі житло вже в обжитому комплексі або за рекомендацією людей, які вже купували квартиру, які поділяться своїми враженнями.

Вкладати кошти в нерухомість з метою інвестування в цій країні не має сенсу. Доходи від оренди не виправдають ваших очікувань, тим більше, що подібних пропозицій багато. За цінами ви не зможете конкурувати з місцевими жителями, що здають житло в період великого напливу відпочиваючих. Тим більше що курортний сезон тут триває всього близько трьох місяців.

Болгарська нерухомість не вважається ліквідною, тому що ринок і так перенасичений, а будівництво нових об'єктів як і раніше триває. Квартиру в Болгарії досить важко буде продати, якщо ви не захочете самі жити в країні.

А чи є плюси?

Для тих, хто має намір проживати в Болгарії тривалий час, безперечним плюсом буде відсутність проблеми спілкування через близькість наших культур. Іноді на будмайданчиках можна навіть зустріти написи зрозумілою мовою, тому що будівництво тут ведуть фірми з різних країн. Також багато місцевих жителів ще пам'ятають російську мову, вивчення якої в школі колись було обов'язковим, а вже на курортах на ній вільно спілкується більшість людей.

У країні чудовий клімат, лагідне сонце, а морське повітря у поєднанні з гірським ідеально підходить для дітей і дорослих. У Болгарії немає стрілянини та грабежів - жити тут досить безпечно. Але дрібне хуліганство і злодійство - не рідкість, як і в будь-якій країні світу. Помірні ціни на харчування, відмінна кухня, хороші дороги, відсутність мовного бар'єру робить проживання тут досить комфортним. Однак у міжсезоння життя в курортних містах просто завмирає, що порадує далеко не всіх.

Придбання нерухомості в Болгарії для регулярного відпочинку - це найоптимальніший варіант. Він більше підходить для людей старшого віку, бо різноманітністю і особливою екзотикою відпочинок у цій країні не відрізняється. Але купувати чи ні - вирішувати вам!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1424 | Додав: abel | Теги: купити житло в Болгарії, Нерухомість в Болгарії, інвестиції в нерухомість в Болгарії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]