22:48
Як чорнороби XIX століття: співробітникам Facebook побудують міні-місто, де можна жити без відриву від виробництва

Керівництво Facebook на чолі Марком Цукербергом сподівається по-максимуму позбавити своїх співробітників від марної витрати часу на вирішення всяких приземлених завдань, створивши їм умови, в яких вони змогли б зосередитися на чистій творчості. Для цього їм побудують практично автономне міні-місто, в центрі якого буде улюблений офіс, а поруч - все необхідне для життя. Тобто тут можна буде жити і працювати, не залишаючи меж території, ну хіба що, на час відпустки.

Компанія вже зараз надає своїм працівникам прямо в офісі послуги перукарень та пралень, відкрила навіть магазин велосипедів. Але в недалекому майбутньому у співробітників буде ще ціла низка пільг і привілеїв: на території офісу з'являться басейни, денний готель для собак, спорт-бари та велосипедні доріжки, розповів The Wall Street Journal директор з нерухомості Facebook Джон Тенейнс.

Відомо, що керівництво Facebook заохочує своїх працівників проводити один з одним якомога більше часу, зокрема, організовуючи їм вечорами спільні перегляди кінофільмів на вуличному екрані. Вдень інженери та кодувальники регулярно беруть участь у забігах "на трьох ногах" та інших іграх за методикою тімбілдінга.

А скоро багато співробітників найбільшої соціальної мережі стануть разом жити в побудованому тут же за 120 мільйонів доларів комплексі апартаментів під назвою Anton Menlo, який буде виконаний в стилі студентських гуртожитків. Розробкою займалося архітектурне бюро з Сан-Франциско St Anton Partners, перед яким було поставлено завдання відтворити аналог студентського містечка в Гарварді.

Але, наприклад, у The Daily Mail дещо інші асоціації: задумка нагадує "компанії-міста" часів Промислової революції XIX століття, коли шахтарів та сталеливарників селили в дешеві орендні будинки поруч з виробництвом, ятрить британський таблоїд.

Правда, в Facebook-містечку житло здаватиметься в оренду за ринковими цінами: таким чином корпоративна квартира обійдеться співробітнику компанії приблизно в 2000 тисячі доларів на місяць. Всього в комплексі буде 394 дохідних квартири. Але деякі будуть розраховані на молодих співробітників з більш скромним доходом. При цьому за співробітниками цієї компанії будуть закріплені лише 15 квартир, решта ж будуть доступні всім бажаючим.

У Facebook говорять, що задумали цей проект, орієнтуючись, в тому числі, і на прохання самих співробітників, для яких все-таки досить дорого знімати житло самостійно в Сан-Франциско, де у зв'язку з напливом високооплачуваних айтішників ціни зараз ростуть як на дріжджах.

"Ми дуже схвильовані, що з'явилася можливістю надати більше нового житла для наших співробітників ближче до офісу, але ми віримо, люди які працюють в Facebook, роблять це все-таки насамперед тому, що вірять в нашу місію", - заявила WSJ неназвана офіційна представниця Facebook.

Apple готує до злету свою "літаючу тарілку"

У Купертіно все в передчутті грандіозного будівництва: задуманого ще Стівом Джобсом проекту Campus 2 — нової штаб-квартири Apple в формі гігантського космічного корабля круглої форми. 2 жовтня на міській раді пройшов передостанній етап узгодження проекту. Остаточне голосування, після якого Apple, як усі розраховують, отримає зелене світло для старту робіт, має відбутися 15 жовтня, повідомляє San Jose Mercury News.

Як уточнює видання, останнім каменем спотикання стала розв'язка, не дуже підходяща для масового виїзду на сусідню магістраль співробітників компанії. У місті і Apple пропонують просто штрафувати співробітників, які в цілях економії часу, захочуть зрізати шлях з порушенням правил.

Нагадаємо, проект Apple Campus 2, який незадовго до смерті встиг презентувати сам Джобс, справив фурор ще до початку будівництва. Новий кампус компанія планує побудувати до 2015 року. Коштувати він буде не менше 500 млн доларів. Джобс запевняв, що новий проект Apple може стати "кращим офісним будинком у світі" і буде схожий на "космічний корабель, що приземлився в Купертіно".

За проектом це гігантське чотириповерхова будівля у формі кільця, більше схоже на "літаючу тарілку". Площа робочих приміщень буде перевищувати 260 000 квадратних метрів, в кампусі зможуть працювати одночасно 12 000 співробітників компанії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1716 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]