16:16
Новаторський план Шойгу щодо забезпечення житлом військових може провалитися: на це немає грошей мінімум до 2016 року

Остаточне рішення квартирного питання для військовослужбовців РФ в черговий раз затягується. Позиція нового керівництва Міноборони на чолі з Сергієм Шойгу, яке на початку року запропонувало раз і назавжди зняти цю проблему за рахунок одноразових грошових виплат (ОГВ) для придбання військовими постійного житла, поки не знайшла підтримки в Мінфіні і Держдумі. За даними джерела з думського Комітету з оборони, грошей на ці цілі бюджетом не передбачено аж до 2016 року, пише російська газета.

За даними видання, узгодження з Мінфіном РФ, які тривають вже кілька місяців, вперлися в конкретну суму ОГВ. Нагадаємо, перейти на цей спосіб забезпечення житлом військових запропонував на початку цього року Сергій Шойгу. При цьому зрозуміло, що Міноборони зацікавлене у виплаті якомога більш гідної суми для своїх підлеглих на купівлю житла, а Мінфін хотів би бюджетні кошти заощадити.

Нещодавно в Громадській палаті начальник Департаменту житлового забезпечення Міноборони Сергій Пирогов озвучив цифри попередніх домовленостей: він пояснив, що 34 тисячі 350 рублів - єдина вартість квадратного метра житла. Далі йдуть підвищувальні коефіцієнти - вони постійні і, по-перше, залежать від кількості членів сім'ї, по-друге, враховують термін військової служби. За словами Пирогова, останнім часом з Мінфіном йшов гарячий торг "буквально за соті частки коефіцієнтів" і зараз "питання близьке до завершення".

Однак грандіозні плани Міноборони цілком можуть розбитися об бюджет. За даними джерела Держдуми РФ, "федеральним бюджетом на 2014-й і на плановий період до 2015- 2016 років взагалі не передбачені кошти на альтернативні варіанти вирішення житлового забезпечення військовослужбовців шляхом надання ОГВ на купівлю квартир. У проекті бюджету не передбачені в достатніх обсягах асигнування і на будівництво нового житла для військовослужбовців".

Перший заступник голови Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Микола Федоряк все ж заявив, що "поки рано говорити про провал ініціативи Міноборони, що стосується нової форми забезпечення постійним житлом військовослужбовців. Зараз йде інтенсивне обговорення даного питання в Думі, в Раді Федерації, Мінфіні і Міноборони.

Нагадаємо, в червні заступник міністра оборони РФ Руслан Цаліков говорив, що російське військове відомство розраховує покінчити з таким поняттям, як черга на постійне житло для військових, до середини 2015 року.

До кінця поточного року Міноборони пообіцяло забезпечити постійним житлом більше 40 тисяч черговиків. У кінці 2012 року уточнювалося, що 100 тисяч військовослужбовців в Росії не мають житла.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1545 | Додав: admin | Теги: план шойгу, забезпечення житлом військових | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]