18:36
Новий шторм в Сочі показав, "чого реально коштують найдорожчі в світі олімпійські об'єкти". ВІДЕО


У Сочі напередодні стався шторм, який, на думку блогерів, показав, "чого реально коштують найдорожчі в світі олімпійські об'єкти".
Як уточнює "ЮГА.ру", 23-24 березня весняний атмосферний фронт приніс з собою в майбутню олімпійську столицю потужний шторм. Південно-західний вітер з поривами до 15-20 метрів на секунду став причиною розгулявшоїся негоди і викликав проблеми на березі. Вранці в неділю хвилювання моря сягало шести балів, хвилі піднімалися на висоту чотирьох метрів, повідомляє 9tv.ru.
Адлерський фотограф Олег Смеречинський у своєму блозі опублікував перші фотографії з місця подій. Так, за його словами, від хвиль розвалився "інженерний захист Імеретинської низовини, включаючи берегоукріплення". Тим часом, за інформацією "Олімпстроя", на захист узбережжя Імеретинської низовини було витрачено понад 2,5 мільярда рублів. На ці кошти були зведені насип з гравію, встановлені бетонні плити і залиті буронабивні палі, покликані запобігти розмиванню берега.
Як пише блогер, шторм - за місцевими мірками "сильний, але не катастрофічний". Тим не менш в результаті нього "зруйнована добра сотня метрів, спостерігається просідання і розлом елементів конструкції". У промоїни в дамбі вода продовжує заливатися на Нижньоімеретинську вулицю: "Рано вранці прибій захльостував через дорогу паркани, наповнюючи подвір'я солоною морською водою і сміттям, заливаючи асфальт", - пише він удень 26 березня.
"Мені пригадуються громадські обговорення цього проекту в 2008 році, коли всі місцеві фахівці і прості жителі Імеретинки висловлювали сумнів у його ефективності. На нашу думку наплювали. Тепер цей" захист "стане постійним тягарем для бюджету, так як його доведеться нескінченно латати", - коментує у своєму блозі активіст "Екологічної Вахти" по Північному Кавказу Сурен Газарян.
Газарян нагадує, що в грудні 2009 року таким же сильним штормом розмило вантажний порт Імеретинський, який мав побудувати за рахунок держкредитів до Олімпіади Олег Дерипаска. Порт відновлювали так довго і тяжко, що він став вже не потрібен.
"Матрьошки" Ротенберга
Як відзначає Газарян, історія з невдалим берегоукріпленням в Сочі несподівано приводить з берегів Чорного моря на тепер сумно знаменитий острів Кіпр. "Там не проводять Олімпійські ігри, зате там зареєстрований офшор Marc O'Polo Investments, що належить партнерові Путіна по дзюдо Аркадію Ротенбергу", - пише блогер.
Marc O'Polo належить контрольний пакет "Мостотрест", який на момент інтенсивного будівництва володів корпорацією "Інжстранстрой", а та - займалася будівництвом олімпійських об'єктів. "Тобто основні гроші за будівництво берегоукріплення пішли на береги Середземного моря (і тільки звідти, напевно, вже в Швейцарію)", - продовжує Газарян.
Він також відзначає цікавий збіг: 4 лютого 2013 року, за день до того, як президент Путін через розвалений олімпійський трамплін наказав відібрати у братів Билалових гірськолижний курорт "Гірська Карусель", Аркадій Ротенберг заявив про продаж акцій "Інжтранстроя".
До слова, експерти, опитані "Газетой.Ru, тоді припустили, що вихід Ротенберга з капіталу" Інжтранстроя "- спроба відсторонитися від аудиту термінів здачі олімпійських об'єктів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1713 | Додав: adminA | Теги: олімпійські об'єкти, Сочі, шторм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]