18:16
Новини ринку нерухомості США: окремі входи для бідних і багатих, злиття найбільших американських сайтів з продажу нерухомості

На минулому тижні в Нью-Йорку пройшла нова хвиля скандалу в зв'язку з виданим владою дозволом на зведення першого будинку з окремими входами для бідних і багатих наймачів житла. Там міська влада вже заприсяглися, що цей проект буде єдиним. Між тим, як виявила британська The Guardian, виявляється, в Лондоні цей тренд вже щосили набирає обертів - є вже реалізовані проекти і кілька в планах.

Щоб отримати дозвіл на зведення багатоповерхових будинків в престижних районах британської столиці, забудовники повинні включати в план і квартири, цілком доступні за ціною, при цьому для бідніших жителів споруджують окремий вхід в будівлю.

Зелена партія Англії вже звинуватила забудовників в "неповазі до простих людей" і заявила, що "забудовник продає шикарні квартири багатим інвесторам, які не хочуть перетинатися з бідними місцевими жителями.

Дана тенденція вже отримала назву "двері для бідних" (poor doors). Навіть місця для зберігання велосипедів, сміттєпроводи і доставка пошти у багатих і бідних різні. Холи також відрізняються один від одного радикальним чином: якщо під'їзд для багатьох більше схожий на хол в дорогому готелі, то менш забезпечені жителі змушені потрапляти в будинок через незручну бічні двері.


Найбільший американський сайт з продажу нерухомості купує конкурента за 3,5 млрд доларів


Найбільший сайт з продажу нерухомості в США Zillow Inc. досяг угоди про придбання конкуруючої компанії Trulia Inc. за 3,5 млрд доларів, йдеться в їхній спільній заяві. Про це повідомляють місцеві видання.

Операція буде повністю оплачена акціями: папери Trulia будуть обмінені на акції Zillow в співвідношенні 0,444. Запропонована вартість на 25% перевищує котирування компанії на час закриття ринку в минулу п'ятницю. В результаті акціонери Trulia стануть володарями третини спільної компанії.

Очікується, що операція буде закрита на початку 2015 року. Після цього CEO Trulia Піт Флінт продовжить очолювати сайт і увійде до ради директорів Zillow.

За оцінкою керівництва фірм, злиття допоможе домогтися економії до 100 млн доларів на рік. Крім того, об'єднана компанія стане найбільшим гравцем на ринку онлайн-реклами об'єктів нерухомості, обсяг якого оцінюється в 12 млрд доларів на рік. Їхня сукупна частка складе 4%.

В ході попередніх торгів у понеділок акції Zillow подешевшали на 4,9%, тоді як котирування Trulia підскочили на 11%.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1636 | Додав: abel | Теги: Trulia, Zillow, нерухомість сша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]