18:57
Нудисти просять виділити їм ділянку під пляж в "новій Москві"


В "новій Москві" можуть з'явитися організовані нудистські пляжі. Федерація натуристів планує звернутися до префектури Троїцького і Новомосковського адміністративних округів (Тіна) з проханням виділити територію біля води для відпочинку без одягу. Натомість шанувальники "голої" засмаги обіцяють самотужки забезпечити облаштування та утримання пляжів. Експерти порахували такий тип зони відпочинку доречним для столиці, але тільки за умови, що вона буде відгороджена від інших відпочиваючих.

Як розповів "Известиям" голова Федерації натуристів Сергій Митюшин, в Москві і області налічується кілька десятків тисяч натуристів. Тому ще в 1993 році їм виділили шматочок пляжної зони в Срібному Бору.

"Ділянка була повністю завалена будівельним сміттям - ми викликали екскаватори, трактори, розчищали місце своїми руками. Ми готові стежити і за станом нових пляжів, проводити регулярні суботники", - додав він.

За словами голови натуристів, крім Срібного Бору, у шанувальників нудизму є тільки одне місце для відпочинку - у Литкаріно, в кар'єрах.

"З кожним роком відпочивати в цих місцях стає все складніше і небезпечніше, - додав Митюшин. - Якщо наш головний інтерес полягає в природному відпочинку якомога ближче до природи, то деякі особистості сприймають наше співтовариство абсолютно неправильно, проводячи паралель з сексуальними меншинами і збоченцями. Це дуже сумно і неприємно, тому що справжні натуристи - це звичайні люди, що підтримують здоровий спосіб життя ".

Хоча в Європі "культура відкритого тіла" нікого не шокує, в Росії це поки несильно поширене, додав голова. Тому краще виділити окремі від громадської зони місця для такого виду відпочинку, щоб не бентежити тих, хто відпочиває в одязі.

"Обов'язково повинна бути охорона, якась огорожа або інформаційна табличка, обов'язково якась плата за вхід - те, що допоможе людині відразу зрозуміти, що він потрапляє в зону нудистського пляжу, а також захистить відпочиваючих на ньому людей від хуліганів", - перерахував Митюшин.

Заступник префекта Тіна Дмитро Набокін повідомив, що префектура має намір розглянути пропозицію натуристів. У свою чергу, прес-секретар столичного Департаменту з розвитку приєднаних територій Андрій Барковський повідомив, що зараз "саме час звернутися з ідеями і пропозиціями щодо організації зон відпочинку, оскільки Москомархітектура і НИиПИ Генплану розробляють територіальні схеми 45 парків та зон відпочинку і розглядають пропозиції громадян з їх благоустрою ".

Виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії Майя Ломідзе нагадує, що в ряді європейських країн існують цілі курорти для людей, що люблять відпочивати без одягу.

"Пляжі поширені в багатьох країнах, а в Хорватії навіть є комплекси з повним сервісом для натуристів, - пояснила" Известиям "експерт. - Люди можуть не тільки засмагати голяка, а й перебувати в такому вигляді на території курорту чи навіть кататися на конях".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 3208 | Додав: adminA | Теги: новій Москві, нудистські пляжі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]