19:51
Облаштування кімнати для підлітка

Коли дитина виростає, у неї з'являються свої інтереси і захоплення, крім того, процес формування характеру вже добігає кінця, і відбувається зміна поглядів дитини на життя і обстановку, яка її оточує. Облаштування інтер'єру дитячої кімнати грає велику роль, адже саме він допомагає прояву дитиною свого стилю життя, своїх інтересів і прагнень.

Коли проводиться оформлення кімнати, потрібно уникати захаращення приміщення, тому потрібно забезпечити її тільки найнеобхіднішими речами. Вибір зручних і функціональних меблів для підлітків повинен здійснюватися відповідно до їхніх потреб.

Є певні поради, які можуть дуже стати в нагоді при облаштуванні зручної і практичної кімнати: наприклад, щоб забезпечити підлітку спокійний сон, краще зупинити свій вибір на дорослому односпальному або півтораспальному ліжку, - за побажанням дитини. Оптимально вибирати меблі для кімнати підлітка з натуральних матеріалів. Матрац повинен відрізнятися помірною жорсткістю або м'якістю. Доцільно використання ортопедичного матраца, з набиванням з екологічно чистої синтетики або натуральних матеріалів.

При облаштуванні робочого місця особливу увагу потрібно приділити письмовому столу, як дуже важливому елементу, необхідному для виконання дитиною домашніх завдань. Хороший сучасний варіант - це стіл комбінованого типу, у якого є полиці і викатні тумби, для розміщення комп'ютера. Можливе використання прямого столу або столу, що має кутову форму. Стілець повинен підбиратися за зростом дитини. Оскільки дітям властиво швидко рости, краще віддати перевагу стільцю, у якого є можливість регулювання висоти, а також у якого можна регулювати кут нахилу і підлокітники.

Підлітки зазвичай володіють безліччю різних речей, але важливо, щоб в кімнаті була відсутня захаращеність. При виборі шафи краще зупинитися на використані двостулкових шаф-купе. Вони відрізняються гарною місткістю, тому можна вмістити багато речей. За допомогою таких шаф не буде захаращуватися простір, і крім того, забезпечується стильний вигляд.

Оскільки в кімнаті підлітка постійно буває багато гостей, у ній необхідно досить простору для їхнього розміщення. Можна скористатися м'якими пуфами і зручними кріслами. Підліткам сподобається наявність дивана, де будуть сидіти гості. При цьому можна підібрати моделі яскравих кольорів, але краще рішення - диван з більш темною оббивкою, - такий колір буде більш практичним. При розстановці меблів можна скористатися кількома способами. У довгастій кімнаті меблі потрібно розставляти уздовж вузьких стін, для зорового додання кімнаті квадратної форми. Якщо кімната маленьких розмірів, доцільно придбання кутових стінок, які сприяють економії простору і задовольняють усі потреби підлітка. Також треба бути готовим до того, що кімната підлітка може відрізнятися своєрідним інтер'єром.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1439 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]