14:56
Оформлення кухні своїми руками: меблі для кухні

Сучасні виробники меблів працюють з різними матеріалами і фурнітурою, але в плані конструктивних особливостей шаф вони все-таки дотримуються певних стандартів. Обробні столи починаються з ширини в 20 см, і ростуть до 80-90 з кроком в 5-10 см. Глибина обробних столів в основному становить 60 см. Цієї глибини достатньо для здійснення всіх необхідних операцій і для вбудовування великої побутової техніки.

Висота обробних столів варіюється залежно від наявності або відсутності на кухні вбудованої техніки типу посудомийної або пральної машини. Без них висота становить 85 см. А з ними — 90 см. Що стосується навісних шаф, то їхній розмір по ширині відповідає розміру обробного столу, а от глибина їх становить, як правило, 30 см. Навісні шафи рекомендується встановлювати над обробними на висоті не менше 45 см, але не більше 60 см. Тут спостерігається пряма залежність між обраною висотою навісних шаф і зростом членів сім'ї.

Висота навісних шаф - параметр дуже рухливий. Діапазон її від 40 см до 1 метра. За рахунок комбінування шаф з різними висотами можна надати кухні індивідуальність, наповнити її функціональними нішами і декоративними елементами. Висоті обробних столів не дарма приділяється окрема увага. Цей момент варто враховувати при замовленні кухонного гарнітура.

Потрібно своєчасно і правильно перенести в кухні розетки, щоб вони не опинилися на рівні стільниці встановлюваних меблів і не стали причиною зайвого клопоту.

Важливо! Розетки не повинні розташовуватися над плитою і над мийкою! Це запорука безпеки на кухні. Після того, як план кухонного гарнітура буде узгоджений, розетки потрібно перенести вниз (під стільницю, як, наприклад, часто надходять з розеткою для плити) або розташувати їх над стільницею в місці, яке відведено під робочу поверхню.

Якщо на кухні не передбачається встановлення витяжки, то шафи над плитою робити не потрібно. Якщо ж витяжка планується, то зміцнювати її слід на відстані 70-90 см від поверхні плити. Точна відстань залежить від типу пристрою і способу його установки.

Корисні поради

Плита або варильна поверхня не повинна перебувати в небезпечній близькості від вікна зі шторами і фіранками, щоб запобігти можливість займання останніх. Якщо на кухні планується посудомийна машина, то вбудовувати її потрібно максимально близько до водопроводу, тобто до мийки. Параметри шафи під вбудовану посудомийну машину, як правило, вказуються в документах до техніки і залежать від її розмірів і характеристик.

Якщо в кухню необхідно вбудувати також і пральну машину, то потрібно постаратися розташувати її подалі від продуктів харчування і від робочої поверхні. Але не забути, що для пральної машинки важливо розташування поруч з водопроводом, як і для посудомийної. Внутрішнє наповнення розділювальних та навісних шаф може бути дуже різноманітним, а не обмежуватися простими орними дверцями.

Металеві корзини, що викочуються, внутрішні роздільники для ящиків, спеціальні лотки для столових приладів і багато іншого допоможуть використовуватися весь наявний простір ефективно і за призначенням. Тут все залежить від грошової суми, яку людина готова витратити на покупку гарнітура.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1288 | Додав: abel | Теги: оформлення кухні, кухня, Меблі для кухні, Оформлення кухні своїми руками, кухні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]