17:21
Олігарх родом з СРСР організував собі в центрі Лондона мегадорогий особняк


У скромному на вигляд особняку на найдорожчій вулиці Лондона Кенсінгтон-Гарденс практично завершився унікальний ремонт. У підсумку ціна об'єкту складе більше 300 млн доларів, і він може стати найдорожчим будинком у британській столиці. Належить цей "особнячок" американському магнатові російського походження Леоніду Блаватнику, пише Tha Daily Mail.

У 55-річного власника Warner Music Group тепер є 25-метровий басейн, розділений на внутрішні і зовнішні секції - що, за даними експертів, унікально для центрального Лондона. У просторому підземеллі будинку є джакузі, спортзал, масажний кабінет, кінотеатр і винний льох. Все захищено броньованим склом. Внизу також знаходиться триповерхова підземна автостоянка з підйомником для автомобілів.

За даними оцінювачів, ремонт, затіяний Блавантіком ще в 2007 році, схоже, був приголомшливо дорогим і затьмарив ремонт братів Кенді в One Hyde Park в Найтсбріджі.

Блаватник придбав цю нерухомість у Ендрю Ленгтона, голови Aylesford International, в 2004 році приблизно за 42 млн фунтів (приблизно 80 млн доларів на той момент), залишивши позаду видних конкурентів, які теж претендували на цей будинок, - росіянина Романа Абрамовича і індійського мільярдера Лакшмі Міттала.

До 1998 року в цьому особняку розташовувалася резиденція посла Іраку, потім він був частиною посольства Росії. Блаватник поки не уточнив, чи має намір він продати особняк після реконструкції, яка наближається до завершення, або зберегти як лондонську резиденцію.

Леонід Блаватник народився в Ярославлі в 1957 році. Навчався (не закінчив) в Московському інституті інженерів транспорту, де його однокурсником був ще Віктор Вексельберг. У 1978 році Блаватник емігрував разом з сім'єю з СРСР в США. У 1986 році заснував компанію Access Industries, що здійснює інвестиції в різні види індустрії. У 2011 році компанія придбалa звукозаписну компанію Warner Music Group за 3,3 млрд доларів. За даними преси, зараз стан Блаватника становить 17 млрд доларів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1803 | Додав: adminA | Теги: лондон, мегадорогий особняк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]