10:35
Опалення квартири своїми руками


Якщо ви хоча б трохи розбираєтеся і маєте поняття, що таке опалювання то зробити ці роботи самостійно вам не складе труднощів, а якщо ні то краще довірити цю роботу фахівцям.

Для початку Вам потрібно оформити всі документи на дозвіл опалення квартири своїми руками в будинку або квартирі і все це узаконити.

Проект опалення

1. Треба встановити котел так як це буде головною точкою всієї нашої траси. Відповідно від нього починаємо всю розводку опалення. Ретельно продумайте, що і де ви буде встановлювати, скільки радіаторів чи будуть у вас теплі підлоги і в яких кімнатах. Обов'язково розрахуйте площу ваших кімнат, це допоможе Вам підібрати потужність радіаторів і теплих підлог.

2. Радіатори зазвичай монтують під вікнами, установка їх досить проста і зробити це можна своїми руками. Для цього знадобиться: перфоратор і необхідна фурнітура, яку ви знайдете в комплекті з радіатором.

3. Якщо у вас будуть теплі підлоги, то треба їх теж змонтувати і залити злами стяжки. Теплі підлоги бувають двох видів це: електрична тепла підлога і як у нашому випадку водна.

4. Намалюйте вашу трасу на папері, яку ви будете укладати в будинку або квартирі. Підрахуйте весь метраж труби, всі куточки, перехідники, трійники і так далі. З труб рекомендуюмо використовувати пластикові (поліпропіленові труби). Вони більш довговічні й надійні. Поліпропілен можна легко паяти своїми руками маючи спеціальний паяльник.

Після того як ви приготували всі необхідні матеріали і навчилися паяти можна приступити до роботи. За промальованою раніше схемою на папері починайте розводити всю вашу систему. Ймовірно ви зіткнетеся з невеликими труднощами в деяких місцях але не впадайте у відчай. Не бійтеся відрізати деякі ділянки вашої траси і за допомогою перехідних муфт знову припаювати. Після того як вся траса опалення прокладена своїми руками, підключаємо котел потім алюмінієві радіатори та теплі підлоги.

Запуск опалення

Запуск котла обов'язково повинні проводить фахівці тієї фірми де Ви придбали котел, інакше гарантія вашого котла буде недійсною.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 3296 | Додав: admin | Теги: опалення квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]