19:18
Оселитися в захованому в провулках домі "друзів Путіна" можна за 50 млн доларів, дізнався Блумберг


Йосип Сталін збудував через річку поруч з Кремлем розкішний багатоквартирний Будинок на набережній, щоб заохотити своїх найближчих соратників і одночасно шпигувати за ними. Той же будинок, який побудував для своєї "кліки" Володимир Путін, не настільки великий і знайти його важче, пише Bloomberg.

Мається на увазі 11-поверховий будинок номер 3 у Шведському глухому куті, розташованому між Леонтійовським провулком і Тверським бульваром - за кілометр від Кремля.

Будинок знаходиться під охороною "російського аналога Секретної служби США, так як багато його мешканців - наймогутніші союзники Путіна", - пише агентство, називаючи, зокрема, імена Ігоря Сечіна, Андрія Костіна, Геннадія Тимченко та Олексія Кудріна. Журналісти посилаються на "двох мешканців, які просили не називати їх, так як це приватна інформація".

На вході в будинок скромне фойє з мозаїчною підлогою. На першому поверсі знаходиться бар і більярдна, що дозволяє мешканцям будинку розважати гостей,  не запрошуючи їх у свої апартаменти, відзначає InoPressa.ru.

Дві порожні квартири в будинку оцінені в 50 мільйонів і 42 мільйони доларів відповідно, повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані агентств Justified Quality Estate і Mayfair Properties. За словами аналітика Олександра Пипіна, це найдорожчі в Москві квартири, якщо виходити з вартості квадратного метра.

"Ці ціни оберігають мешканців від чужаків", - пояснила соціолог Ольга Криштановська. - Мешканцям гарантують, що вони ніколи не зіткнуться з тими, кого вважають простолюдом ".

"Коли чиновнику виділяють квартиру, вона зазвичай залишається у власності держави протягом року, а потім мешканцеві дозволяють приватизувати її безкоштовно", - цитує Bloomberg слова Криштановської. Соціолог назвала квартири "найбільшою пільгою, яку російська еліта отримує від Кремля".

На думку Олександра Зиминського з агентства нерухомості Penny Lane Realty (Москва), ціна в 50 млн доларів за квартиру в Шведському глухому куті завищена приблизно на 20%. Згідно сайту JQ Estate, в квартирі 10 кімнат, два каміни і свій SPA з турецькою лазнею і фінською сауною.

Екс-радник Кремля Гліб Павловський зауважив: потенційні покупці - люди, які з ділових міркувань хочуть зблизитися з тими, хто приймає рішення. Російська еліта любить квартали, "ізольовані від нецивілізованих племен", сказав Павловський. Він пояснив це тим, що представники еліти вважають себе "невизнаними аристократами", передає агентство.

Журналіст Bloomberg спробував уточнити, чи купувалися  ці розкішні квартири або видавалися чиновникам за службу безкоштовно, але глава Управління справами президента Віктор Хреков, а також приблизні мешканці будинку Сєчін, Костін, Тимченко, Кудрін, Лавров, Приходько, Токарєв, Клебанов і Рейман відмовилися коментувати цю інформацію - особисто або через своїх прес-секретарів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1862 | Додав: adminA | Теги: дом друзів Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]