15:14
Основні правила догляду за меблями

Ви поставили собі нову кухню, і звичайно вам хочеться, щоб вона прослужила якомога довше. При цьому варто враховувати, що за різними матеріалом необхідно по-різному доглядати. Відповідно і різний термін служби у них різний. Так, кухні з масиву, приміром, незважаючи на екологічність, фортеця натурального матеріалу, мають гірші експлуатаційні характеристики. Але про все по порядку.

Дуже популярним на сьогоднішній день матеріалом для виробництва кухонь є МДФ, якраз за свою міцність і порівняльну економічність. На відміну від меблів з ДСП він є і більш екологічним матеріалом. При використанні МДФ можливо його поєднання з іншими матеріалами. Наприклад, облицювання пластиком або плівкою ПВХ.

Така кухня справжній подарунок для будь-якої господині, так як вироби з МДФ виробляють повністю безкромочною, доглядати за нею легко. Для чищення можна користуватися будь-якими миючими засобами без абразивних речовин і хлору. Пластикові покриття можна протирати полиролями, мити можна також миючими засобами. Це пов'язано з тим, що виробництво кухонь зараз виконується на високому рівні.

Ще один економічний матеріал для виробництва меблів - ДСП, застосовують його в основному для виготовлення поличок і стінок. Якщо ДСП якісно покритий лаком, то чистити цей матеріал також простіше простого, досить протирати ганчірочкою, змоченою в мильній воді або із застосуванням миючого засобу.

Меблі з масиву дерева або з шпону (тонкого шару дерева) вимагають зовсім іншого підходу. Їм не підходять ті засоби, які з легкістю можна застосовувати в інших випадках. Купувати потрібно чистячі засоби, спеціально призначені для дерев'яних меблів. Масив дерева, покритий лаком, натирають поліроллю. Необхідно стежити, щоб намочені ділянки були ретельно протерті сухою тканиною. Для цього найкраще застосовувати замшу або м'яку тканину.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 2691 | Додав: abel | Теги: догляд за меблями, Основні правила догляду за меблями, правила догляду за меблями, доглянути меблі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]