17:04
Особливості стрічкового фундаменту

Загальновідомо, що без якісного фундаменту будь-яка будівля виявиться всього лише купою цегли. Він бере на себе абсолютно все навантаження і повністю передає його ґрунту. Існує багато різновидів, однак частіше за інших оди оспівують саме стрічковому фундаменту. Будівництво будинків досить часто здійснюється саме з даним типом фундаменту.

З чим маємо справу?

Цей фундамент став таким затребуваним, тому як його спорудження хоч і є трудомістким, але досить просте. Він являє собою правильної форми залізобетонну смугу вздовж периметра будинку. Застосовується підстава і під зовнішніми і під тими стінами будинку, що розташованими всередині.

Дана конструкція дає можливість порівну розподілити все отримуване навантаження. Цей фундамент радять використовувати під приміщеннями з великими стінами з популярних будматеріалів. Також стрічковий фундамент підходить, якщо ви плануєте робити цокольний поверх або підвал.

Необхідні матеріали

Будьте готовими до того, що при зведенні вищевказаного типу підстави знадобиться величезне число матеріалів. Для цього можуть підійти наступні матеріали:

  • залізобетон. Його використовують найчастіше. Особливо добре він підходить для будівництва на піщаній місцевості. Це суміш з піску, дрібного каменю і цементу, армована мережею або металевими прутами;
  • бутобетон. Це розчин, створений з цементу і піску з домішкою каменів. Чудово підходить для робіт на легкому ґрунті;
  • цегла. Підходить виключно для легких будівель. Якщо на території будівництва ґрунтові води залягають досить високо, то використовувати цеглу дуже небажано;
  • фундаментальні плити, блоки. Цей матеріал відрізняється значною надійністю і міцністю. Добре показує себе на різних ґрунтах і всіляких типах приміщень, що зводяться.

Структура стрічкового фундаменту

Стрічкові фундаменти поділяють на два підвиди: збірні і монолітні. Останні також поділяють на заглибленні та дрібно заглибленні. Єдиний фундамент будують безпосередньо на будмайданчику. Збірний стрічковий фундамент теж дуже широко затребуваний. Для його зведення потрібно використовувати плити і блоки із залізобетону, які створюються в заводських умовах.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1533 | Додав: abel | Теги: стрічковий фундамент, фундаменти, Стрічкові фундаменти, закладка фундаменту, фундамент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]