14:55
Осушувач повітря має бути в кожному приміщенні: чому і які бувають

Будь-яке приміщення, не залежно від розмірів і способів експлуатації, має потребу в підтримці оптимального мікроклімату. Підвищена вологість повітря робить негативний вплив на самопочуття і здоров'я людини. У першу чергу страждає серце і дихальна система. Так само чималу шкоду організму можуть завдати цвілеві грибки і пилові кліщі, для яких такі умови є вкрай сприятливими. Крім негативного впливу на організм людини, надлишок вологи в повітрі може стати причиною псування майна. Неприємний запах, грибок, розпирання паркетних дощок, дверей, меблів, корозія - ось неповний список проблем, до яких може привести підвищена вологість повітря. Позбавиться від цих проблем допоможе осушувач повітря.

Які бувають осушувачі повітря?

Осушувачі повітря діляться за способом експлуатації та принципом дії. За способом експлуатації - може бути побутовим, напівпромисловим і промисловим.

Побутові осушувачі, як правило, мають невеликі розміри, невисоку продуктивність, привабливий дизайн і низький рівень шуму. Як правило, параметри їхньої продуктивності 12-30 л/на добу. Їх використовують: у басейнах, ванних кімнатах, пральнях, а так само любих житлових приміщеннях, в яких необхідно осушити повітря.

Промислові осушувачі - головною вимогою є висока продуктивність - від 300л/на добу у напівпромислових і до декількох тисяч л/на добу у промислових. Вони мають величезні габарити, виготовлені з міцніших матеріалів, морозостійкі і покриті антикорозійними матеріалами. Такі осушувачі повітря використовують: на складах, в ангарах, підвалах, на фабриках, у цехах та інших приміщеннях призначених для зберігання або виробництва будь-якої продукції.

За принципом дії осушувач повітря може бути адсорбційним, компресорним, роторним і комбінованим.

Адсорбційний осушувач повітря всередині містить адсорбент, який насичується вологу з повітря, тим самим осушуючи його. Цей прилад є безшумним, компактним і безпечним. Однак, його недоліком є необхідність заміни адсорбенту, у міру його зниження зменшуються всмоктувані можливості.

Компресорний осушувач - працює за принципом перетворення вологи в конденсат. За таким же принципом працюють холодильники - волога з повітря потрапляє на спеціальний низькотемпературний випарник і конденсуючись стікає в спеціальний резервуар. Далі, осушене повітря нагрівається, проходячи через спеціальний радіатор і надходить назад в приміщення.

В основі принципу роботи роторного осушувача повітря, лежить вбудований всередині обертовий ротор, через який проходять два незалежних повітряних потоки. Волога з першого потоку осідає на стінках ротора в той час, як другий повітряний потік, обдуваючи ротор, висушує його стінки.

Комбінований осушувач - поєднує в собі функції адсорбционного і роторного осушувальних приладу. Усередині цього осушувача так само знаходиться ротор, а всередину ротора поміщений всмоктуючий вологу адсорбент.

Який осушувач повітря оптимально підійде в те чи інше приміщення залежить від низки факторів, які важливо враховувати перед покупкою даного приладу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 3040 | Додав: abel | Теги: осушувачі повітря, купити осушувач повітря, Осушувач повітря, вибір осушувача повітря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]