11:50
Освітлення кухні: як створити приємну атмосферу?

Кухня — це важливий куточок дому, в якому ми щоденно проводимо дуже багато часу з близькими. Тому ми прагнемо, щоб саме ця кімната була не тільки комфортною з функціональної точки зору, а й створювала неперевершену атмосферу затишку. Щоб досягти цієї мети, слід неабияк якісно віднестись до вибору освітлення.

Основні зони освітлення кухні

Як відомо, кухонний простір поділяється на дві зони: робочу та обідню. Робоча зона облаштована великою кількістю поличок та підлогових шкафів, тому для приготування їжі необхідно зробити акцент на гарному освітленні.

Світильники на кухню для робочої зони повинні бути з направленим світловим потоком. Тому краще віддати перевагу точковим світильникам та спотам. Такі прибори зручно монтуються до поверхні поличок, завдяки чому краще освітлюють поверхню.

Точкові світильники також можуть бути з регульованим світловим потоком, що дозволить повсякчас змінювати його напрямок в потрібну сторону. Якщо ви не хочете пошкоджувати поверхню поличок, то можна надати перевагу накладним моделям. Також популярні до монтажу у робочій зоні кухні світлодіодні стрічки, з їх допомогою можна не лише створити гарне освітлення, але й чарівну атмосферу.

Що ж стосується обідньої зони, то це місце, де повинен панувати комфорт. Саме тут краще всього застосовувати мʼяке освітлення, накшталт природнього.

Купити світильники на кухню для обідньої зони краще у вигляді підвісів, довжину яких можна легко регулювати в залежності від вашого настрою. Якщо розмістити плафон максимально близько до поверхні столу, то це дозволить сформувати романтичну або ж родинну атмосферу. Чим вищим буде прилад — тим більш святковим виглядатиме приміщення.

Якщо кухня має невеликий прості, де важко розмістити люстру чи підвісний світильник, то можна зупинити вибір на функціональних бра і спотах. Останні, чудово підійдуть до сучасного інтерʼєру і стануть гарним доповненням мінімалістичного дизайну.

Гармонійне освітлення кухні

Щоб світильники для кухні були максимально гармонійними слід притримуватись наступних рекомендацій:

  • світло над робочою поверхнею повинно розташовуватись таким чином, щоб людина не затуляла його собою;
  • джерело світла повинно мати помірну яскравість;
  • треба враховувати кольорову гаму приміщення, так як світла кухня може відбивати близько 80% світла;
  • нормальним рівнем освітлення кухні вважається позначка у 150 лк.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1534 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]