15:32
Освітлення на кухні

Окремим пунктом облаштування кухні треба розглянути освітлення цього приміщння. Більшість травм та нещасних випадків у житлових приміщеннях відбувається саме там. Електропроводка на кухні, відкрите полум'я газової плити або гарячі конфорки електричної, окріп і гострі леза столових приладів - це неповний список небезпек.

Саме тому продумане функціональне освітлення в цій кімнаті має особливе значення. Загальне освітлення, звичайно, необхідно. Його джерело найчастіше розташовується на стелі або на стіні в кімнаті. Але цього типу освітлення недостатньо. Для виконання різних операцій на кухні потрібні також місцеві джерела світла, які не створюватимуть тіней і відблисків.

Досить часто зараз світильники встановлюються по верхній кромці кухонного гарнітура. Але якщо придивитися, можна звернути увагу на те, що це світло скоріше декоративне. І функції повноцінного освітлення робочої поверхні воно не виконує. Тому кращим варіантом буде установка додаткових освітлювальних приладів в дні навісних шаф або на стіні. Природно, освітлення має бути достатньої сили, щоб забезпечити зручність і безпеку процесу приготування їжі, але не надмірним, щоб не засліплювати.

Прочитавши всю представлену вище інформацію, можна зробити висновок, що дизайн кухонних меблів - складний процес. Сьогодні, при виборі кухні, покупець може отримати достатньо кваліфіковану консультацію від продавця. Але жоден професіонал не зможе допомогти, якщо людина сама ще не визначилася, що йому потрібно. Але якщо ознайомитися з усіма основними вимогами та рекомендаціями, можна без зусиль конкретизувати свої побажання, визначитися із зовнішнім виглядом і внутрішнім наповненням майбутнього кухонного гарнітура. А значить зручна, красива і функціональна кухня Вам гарантована!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1621 | Додав: abel | Теги: як зробити освітлення на кухні, Освітлення на кухні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]