21:19
П'ять найбільших банків Португалії терміново позбавляються від "боргової" нерухомості
П'ять найбільших банків Португалії вирішили терміново позбутися нерухомості, якої у них в активах накопичилося на 5,2 мільярда євро. Ці будинки, квартири та будівлі були отримані банками в рахунок невиплати іпотечних кредитів. Справа в тому що на кінець ще першої половини року банки зареєстрували збитки на суму 1 мільярд 46 мільйонів євро в результаті знецінення вартості цього нерухомого майна.
Згідно з існуючим в банківському секторі законодавством, вся ця нерухомість повинна бути продана протягом двох років, що може негативно відбитися на балансі фінансових установ.

Як повідомляє португальське видання Jornal de Negócios, на кінець 2011 року активи банків у вигляді об'єктів нерухомості становили 3 мільярди 522 000 000 євро, і від них потрібно позбутися до кінця 2013 року, якщо тільки Центральний Банк Португалії не продовжить термін до кінця 2014 року.

Так звана Трійка - Європейська Комісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд, яка прописувала Португалії "ліки" від боргової кризи, - вже в курсі цієї ситуації і рекомендувала фінансовим установам прискорити продаж цих активів, щоб запобігти негативному впливу на їхній баланс.

Тим часом ринок нерухомості Португалії вже перевалив через кризову відмітку. У серпні 2013 Британський королівський інститут оцінювачів (RICS), дослідивши ринок нерухомості Португалії, вперше за довгі місяці зафіксував позитивні зміни - покращилася динаміка купівельного попиту і національний індекс довіри.

За словами старшого економіста RICS Джоша Міллера, отримані результати свідчать про стабілізацію ринку продажів, особливо щодо активності та довіри покупців. В даний час ціни досягли свого дна, а економіка Португалії продовжує зростати.

Баланс на ринку продажів змінився від -8 до -1, а за рівнем запитів нових покупців зріс з -13 до +2. Національний індекс купівельного довіри теж вийшов за нульову позначку і піднявся з -13 до +5.

Проте ціни на нерухомість в Португалії залишаються низькими. Але ріелтери прогнозують підвищення купівельного попиту, а отже - і цін на житло.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1536 | Додав: admin | Теги: банк, Португалія, боргова нерухомость | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]