17:55
Під Москвою-рікою з'явиться 100 підводних парковок

Близько 100 підводних парковок можуть з'явитися під Москвою-рікою. Місця для їх будівництва визначені в новій галузевій схемі розміщення об'єктів гаражного будівництва в місті. Про це газеті "Известия" розповів завідувач Відділом організації дорожнього руху НИіПИ генплану Москви Сергій Канепі. Найближчим часом документ буде винесений на затвердження містобудівної-земельної комісії столиці.

Як пояснив Канепі, ділянки для підводних парковок передбачені на кожній набережній Москви-ріки. Стоянки розраховані на 80 і 120 машино-місць.

"Місткість залежить від місця розміщення, - пояснив він. - Якщо парковка знаходиться поблизу офісів, приміром, поруч з бізнес-центром" Москва-сіті ", то вона більша. Якщо це парковка біля житлових будинків, припустимо, на набережній Фрунзе, де вона може використовуватися і для тривалого зберігання, то тут достатньо 80 машино-місць ".

Згідно з типовими проектами, надземна частина парковки фактично буде являти собою ліфтову шахту, виступаючу на 4 метри від набережної в бік річки.

"Все інше буде перебувати під дном Москви-ріки, - пояснив Канепі. - Автомобіліст заїжджає в ліфтову шахту паркування, ставить машину, отримує паркувальний квиток, машина автоматично опускається вниз. Коли власник повертається, він вставляє в апарат оплачений квиток, і протягом двох - трьох хвилин його машина також автоматично піднімається на поверхню ". Він додав, що вартість будівництва одного машино-місця обійдеться приблизно в 3 мільйони рублів.

Нагадаємо, про можливість появи в столиці піддонних парковок заговорили ще за часів мера Юрія Лужкова. У 2009 році навіть повідомлялося, що  НИіПИ генплану Москви вже розробив проекти розміщення перших 24 паркувальних місць під Москвою-рікою.

 Однак плани були заморожені через фінансову кризу. У минулому році, вже при Сергію Собяніну, чиновники знову повернулися до ідеї стоянок під водою. Влада стверджувала, що до проектів проявляють інтерес іноземні інвестори, зокрема, чеський бізнес. У мерії не змогли сказати, чи готуються зараз інвестиційні проекти, пов'язані з піддонними парковками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1595 | Додав: adminA | Теги: піддонними парковками, Москвою-рікою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]